Image
11/09/2020

Na de naaktbeelden: BV's laten van zich horen

Tenzij je geen sociale media hebt, weet je ondertussen dat er naaktbeelden de ronde gaan van enkele BV's. Als je de beelden zelf niet gezien hebt, dan heb je er toch over gehoord of gelezen. Na dagenlang stilzwijgen, laten Peter Van de Veire en Stan Van Samang nu van zich horen. Stan diende klacht in. Peter gaf een beklijvende speech op MNM.  De belangrijkste les: zij hebben niets verkeerd gedaan. De schuldigen zijn de verspreiders. En ja, het kan jou ook overkomen.
 
"Stel je nu eens voor dat iemand jouw telefoon vindt. En jouw beeldmateriaal ziet", vraagt Peter aan zijn luisteraars. Stel je maar eens voor dat iemand die beelden deelt, en dat die ontvangers vervolgens ook de beelden delen, en dat dat zo verder gaat. We moeten allemaal toegeven dat we dat niet leuk zouden vinden. En hoewel de BV's bekend zijn en dus doorgaans wel met een negatieve opmerking overweg kunnen, gaat ook dit voor hen veel te ver. "Dit kan niet", laat Peter weten. "In dit land mag je geen privébeelden doorsturen zonder toestemming. Daar staan gevangenisstraffen op tot 5 jaar." Als je die beelden hebt staan, doe je er dus goed aan om die meteen te verwijderen. En als iemand van je vrienden of kennissen die beelden naar jou doorstuurt, dan zou je daar eigenlijk melding van moeten maken bij de politie.

Om af te sluiten, geven we nog deze passage mee uit de mond van Peter. "Jij vindt mij een viezerik? Ga voor je spiegel staan. Jij wou die beelden toch zien? Pervers. Jij wou die doorsturen? Dat is pas crimineel." Samen met het MNM-team zal Peter deze situatie gebruiken om anderen te beschermen tegen het leed dat hem is overkomen. "Het is tijd om sexting te bespreken." Om 16u15 gaat MNM live op Instagram waar seksuologe 'Seksuolotte' en specialist Tim Vanderheyden al je vragen beantwoorden.

Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIALPoll

Laat jij je vaccineren tegen corona?

 Absoluut
 Ik denk het wel
 Ik twijfel
 Ik denk het niet
 Absoluut niet

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84