Image
11/09/2020

Coronanieuws: dit academiejaar al zeker geen studentendopen

Geen cantussen en studentendopen dit academiejaar. Dat is minister van Onderwijs Ben Weyts overeengekomen met de studentenvertegenwoordigers. Eerder had de stad Antwerpen al een verbod op studentendopen afgekondigd door de coronamaatregelen. Nu telt het dus voor heel Vlaanderen. Wanneer de studentikoze activiteiten weer uitgeoefend kunnen worden, durft niemand te zeggen.

“We willen de studenten geen valse hoop geven. Ze moeten ervan uitgaan dat het dit schooljaar niet meer kan”, zei Antwerps schepen Jinnih Beels eerder al in Het Laatste Nieuws. Ze verzekert wel dat er een dialoog zal blijven met de studenten en dat er afhankelijk van de situatie wel nog mogelijkheden zullen zijn in Antwerpen. Lokale besturen kunnen bovenop de algemene regels nog verstrengingen opleggen. Aan de hand van een activiteitenmatrix kan men bekijken welke kleinere activiteiten wel nog veilig kunnen doorgaan in de studentensteden. We denken hierbij bijvoorbeeld aan een kotfeestje met een beperkt aantal vrienden.

Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIALPoll

Laat jij je vaccineren tegen corona?

 Absoluut
 Ik denk het wel
 Ik twijfel
 Ik denk het niet
 Absoluut niet

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84