5 tips om minder voedsel te verspillen
Sinds 2019 is 29 september uitgeroepen tot Internationale Dag van de Bewustwording van Voedselverlies en Afval. Deze dag is bedoeld om verantwoorde consumptie en productie aan te moedigen. Wat doe jij dagelijks om voedselverspilling tegen te gaan?
Als je geen inspiratie hebt, kun je je altijd baseren op de 5 tips tegen voedselverspilling van Too Good To Go, de applicatie die dagelijks voedselverspilling tegengaat door gebruikers toe te staan om aan een prikje maaltijden te kopen die anders zouden worden weggegooid.
Tip # 1
Alleen omdat eten er niet perfect uitziet, betekent niet dat het slecht smaakt of niet meer eetbaar is.
Tip # 2
Houd altijd een stift bij de hand om de datum op te schrijven waarop je die fles melk of pot pesto hebt geopend om ze op tijd te legen en zo te voorkomen dat het slecht wordt.
Tip # 3
Maak van elke donderdag een anti-afvaldag en improviseer als een chef-kok met een Michelinster. Je kan zeker nog veel klaarmaken met de restjes uit de koelkast!
Tip # 4
Deel je maaltijd met je kamergenoten als je per ongeluk voor een heel leger gekookt hebt.
Tip # 5
Vertrouw op je zintuigen: producten met de woorden "ten minste houdbaar tot ..." zijn vaak nog goed als deze datum al is verstreken.
Bezoek zeker ook eens de website van Too Good To Go.
Klik hier.