Image
16/09/2020

UGent, UAntwerpen en UHasselt schakelen over naar code oranje

Het academiejaar start officieel in code geel voor het gehele land. Lokaal kan er echter voor gekozen worden om maatregelen te verscherpen. Dat is ook wat de UGent, UAntwerpen en UHasselt doen. De drie universiteiten hebben laten weten dat ze starten met code oranje. Of andere hogere onderwijsinstellingen hun voorbeeld zullen volgen valt af te wachten.
 
Wat betekent code oranje ook alweer? Code oranje staat voor matig risico. De auditoria mogen dan maar voor een vijfde gevuld zijn en de studenten moeten te allen tijde een mondmasker dragen. In een klasgroep die maximaal 50 studenten telt, mag een lokaal voor de helft van de capaciteit benut worden. Aan de UGent gelden deze maatregelen minstens voor de eerste vier weken, daarna wordt er een nieuwe beslissing gemaakt. In Hasselt telt de regeling voor het eerste semester. Aan de UAntwerpen geldt het voor onbepaalde duur. Zolang de situatie niet verbetert, blijft het code oranje.

De onderwijsinstellingen benadrukken dat de studenten de communicatiekanalen van de school het best goed in de gaten houden. Veel studenten kregen reeds de planning voor de start van het jaar, maar de kans is reëel dat daar nog wijzigingen aan zullen komen. Check dus zeker voor je naar de les vertrekt of het lesuur wel doorgaat.

Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIALPoll

Laat jij je vaccineren tegen corona?

 Absoluut
 Ik denk het wel
 Ik twijfel
 Ik denk het niet
 Absoluut niet

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84