Image
18/09/2020

Alma past menu en prijzen aan

De Alma, het studentenrestaurant van de KU Leuven, opent met een aangepast menu. De boosdoener in het verhaal is natuurlijk – hoe kan het ook anders in 2020? – corona. Zomaar gaan eten kan niet meer, en de goedkope keuken is plots niet meer zo goedkoop.
 
Vanaf nu moet je reserveren om in het studentenrestaurant te kunnen eten en de prijs per maaltijd wordt opgetrokken van 3,6 naar 6 euro. Al krijg je daar nu wel standaard een stuk fruit of een soepje bij, om de prijsstijging toch een beetje goed te maken. Een uitgebreid menu laat voortaan ook op zich wachten. Er is enkel een vlees- of een veggiemaaltijd beschikbaar. De bekende Alma-spaghetti, een studentenfavoriet, is niet meer te verkrijgen. Al laat de directeur in de media wel weten dat het af en toe terug op het menu zal staan. Hij noemt de veranderingen een tijdelijke maatregel ten gevolge van de crisis.

Niet enkel in Leuven wijzigt de werking van de studentenrestaurants door de coronacrisis. De UGent en de UAntwerpen voorzien enkel nog take-away. In Brussel en Hasselt blijven de studentenrestaurants van de universiteiten wel grotendeels werken zoals dat voorheen het geval was.
 

Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIALTopMovies

Poll

Ben jij aangesloten bij een studentenvereniging?

 Ja, sowieso!
 Ja, maar enkel door corona.
 Nee!

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84