Image
11/10/2020

Louis Talpe: "Ik heb met volle teugen genoten van mijn studententijd"

Zijn dagen als Mega Toby liggen al een tijd achter hem, want vandaag schittert Louis Talpe in de hoofdrol van de Ierse film The Racer, over een knecht in een wielerploeg die toch één keer wil winnen. Louis is altijd al een sportman geweest, maar voor deze rol viel hij tien kilo af, waarbij hij strandde op een vetpercentage van 6%. Benieuwd of hij tijdens zijn studententijd ook zo haarscherp stond.
 
"Als tiener deed ik aan jumping, op een vrij hoog niveau. Op mijn zestiende kreeg ik de kans om aan topwedstrijden deel te nemen, en mijn schoolwerk leed daaronder. Op den duur moest ik beslissen of ik naar een topsportschool zou gaan of niet. Het noodlot heeft de keuze voor mij gemaakt. In één en dezelfde week werd ik vrij ernstig gewond in een auto-ongeval en verongelukte mijn beste paard op de weide. Zeer pijnlijk en onverwacht, en toen besliste ik toch maar om de jumping op een lager pitje te zetten en te focussen op studeren."
 
Studeren in Engeland en Leuven
 
"Ik ben de laatste twee jaar van het secundair in Engeland gaan studeren: 'Drama Studies' aan Milton Abbey, in Dorset. Ik was niet goed in wiskunde en wetenschappen, maar taal lag me wel, zeker Engels. Nu moet je weten dat je in Engeland de laatste twee jaren van het secundair zelf je vakken mag kiezen. Ze achten je keuzewaardig vanaf je zestiende. Dat was voor mij een openbaring. Yes, let's do that!"
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

We bout to hit the weekend. Bless you all x ❤️

Een bericht gedeeld door Louis Talpe (@louistalpe1) op

 
"Na Engeland heb ik een soort gap year genomen, waarin ik heb gereisd en wat gewerkt. Door mijn schoolervaring aan Milton Abbey had ik gemerkt dat ik acteren wel tof vond, en ik wou dat verder ontdekken. Ik heb dan drie jaar toneelschool gedaan in Leuven, aan ITVS, een school die ondertussen niet meer bestaat. Ik had al een grote broer die in Leuven studeerde. Hij heeft voor mij paden geëffend en deuren geopend. Hij deed een economische richting en studeerde heel goed. Bovendien amuseerde hij zich daar rot, dus ik dacht: ik ga ook naar Leuven. Ik zat op kot, maar het typisch Leuvense studentenleven hoefde voor mij niet echt. Ik zat niet in een studentenclub en was geen fervente caféganger. Ik heb toen natuurlijk wel met volle teugen van het leven genoten, zoals het hoort voor een student. Excessen waren er echter nooit bij."
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I swear i told him not to drink so much last night #milkdrunko

Een bericht gedeeld door Louis Talpe (@louistalpe1) op


 
Go for it!
 
"Ik moest de keuze voor een toneelschool niet echt verdedigen tegenover mijn ouders. Uiteindelijk, als je als 19-jarige een keuze maakt, en na drie jaar blijkt het toch je ding niet te zijn, dan ben je nog altijd maar 22. Je kunt nog zoveel doen! Go for it! Studeer wat je wil, je hebt tijd genoeg. Daarna ook nog, trouwens. Op je dertigste, zelfs op je veertigste kan je altijd nog een carrièreswitch doen, dat is perfect mogelijk. Maar ik heb wel van in het begin de drive gehad om te zeggen: ik heb gekozen voor acteren, I'm gonna do my fucking best to make it work."
 
 
Is de studententijd de mooiste tijd van je leven?
 
"Ik zou mijn studententijd niet de mooiste tijd van mijn leven noemen, maar het is wel een tijd waarin je op relatief korte tijd veel mensen leert kennen. Bijna iedereen smeedt in zijn studentenjaren vriendschappen voor het leven. Als je die mensen later terugziet, besef je dat je een zee van ervaringen deelt, en dat maakt het mooi. Wat ook uniek is aan student zijn, is dat je gerust eens met je kop tegen de muur mag lopen. Go ahead, doe maar eens dom. Je hebt later nog tijd genoeg om ernstig te worden."
 
 Tekst: Herbert De Paepe
 

Comment

  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84