Image
09/10/2020

Opmerkelijk in coronatijden: studentenverenigingen zien ledenaantallen explosief stijgen

Het aantal studenten dat zich aansluit bij een studentenvereniging is opvallend gestegen. Dat meldt VRT NWS. Dat blijkt vooral een gevolg van de coronacrisis, want studenten hebben nood aan sociaal contact en komen door de vele regels minder vaak nieuwe vrienden tegen op een natuurlijke manier. Een vereniging kan dan helpen om toch nieuwe mensen te leren kennen, zo blijkt.
 
Heel wat verenigingen zagen hun ledenaantal verdubbelen. Naast het feit dat er weinig lessen zijn en dat verenigingen nu vaak de enige manier zijn om mensen te ontmoeten, is er nog een verklaring. Door de strenge coronaregels kunnen de studentendopen niet doorgaan. Jongeren die angst hebben voor een studentendoop zien nu hun kans schoon om toch lid te worden zonder die ontgroening te moeten doorstaan. Om de grote toevloed aan studenten in goeie banen te leiden, werken veel studentenverenigingen met een wachtlijst voor hun activiteiten. Op het aantal leden binnen een vereniging staat geen limiet. Allemaal tegelijkertijd op dezelfde locatie verzamelen mag nu niet.

Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIALTopMovies

Poll

Ben jij aangesloten bij een studentenvereniging?

 Ja, sowieso!
 Ja, maar enkel door corona.
 Nee!

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84