Image
09/10/2020

Opmerkelijk in coronatijden: studentenverenigingen zien ledenaantallen explosief stijgen

Het aantal studenten dat zich aansluit bij een studentenvereniging is opvallend gestegen. Dat meldt VRT NWS. Dat blijkt vooral een gevolg van de coronacrisis, want studenten hebben nood aan sociaal contact en komen door de vele regels minder vaak nieuwe vrienden tegen op een natuurlijke manier. Een vereniging kan dan helpen om toch nieuwe mensen te leren kennen, zo blijkt.
 
Heel wat verenigingen zagen hun ledenaantal verdubbelen. Naast het feit dat er weinig lessen zijn en dat verenigingen nu vaak de enige manier zijn om mensen te ontmoeten, is er nog een verklaring. Door de strenge coronaregels kunnen de studentendopen niet doorgaan. Jongeren die angst hebben voor een studentendoop zien nu hun kans schoon om toch lid te worden zonder die ontgroening te moeten doorstaan. Om de grote toevloed aan studenten in goeie banen te leiden, werken veel studentenverenigingen met een wachtlijst voor hun activiteiten. Op het aantal leden binnen een vereniging staat geen limiet. Allemaal tegelijkertijd op dezelfde locatie verzamelen mag nu niet.

Comment

SOCIALPoll

Wat denk jij: krijgen we een festivalzomer?

 Ja
 Nee

Job in the picture

Jeugdbewegingen en pretparken moeten aan coronaregels geloven

Er zijn opnieuw verstrengde maatregelen aangekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Pretparken moeten [...]

23/10/2020

Ook VUB schakelt over op code rood

De Vrije Universiteit Brussel (VUB) schakelt vanaf maandag 26 oktober de coronamaatregelen over op code [...]

21/10/2020

Je kan je abonnement bij De Lijn nu pauzeren

Vervoersmaatschappij De Lijn lanceert een actie waarbij jaarabonnees hun abonnement tot twintig dagen [...]

21/10/2020

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84