Image
25/11/2020

Soul: het kerstcadeau van Disney+

Soul, de nieuwe animatiefilm van Pixar, zou een van de grote bioscoopreleases van 2020 worden. Toen het virus een bom legde onder de cinema's, besloot men af te zien van de release en Soul exclusief voor te behouden aan abonnees van het streamingkanaal Disney+. Daar gaat Soul in première als kerstcadeau, op 25 december.
 

Dankzij Film Fest Gent waren wij bij de lucky few die Soul toch op het grote scherm konden zien. Wow, wat een ervaring. Soul is een gelaagd experiment dat barst van de creatieve ideeën. De film begint als een vrij klassiek verhaal over een New Yorkse jazzmuzikant die op het punt staat door te breken, maar dan gebeurt iets onverwachts en krijgt Soul een existentiële, welhaast metafysische dimensie. In surrealistische en psychedelische droombeelden wordt zowaar gegraven naar de zin van het leven zelve, wat kippenvel en ontroering teweegbrengt. De animaties zijn briljant, van schitterende pseudorealistische herfstbeelden in New York over swingend geanimeerde jazzsessies tot abstracte sequenties die knipogen naar La Linea van Osvaldo Cavandoli. Niemand doet computeranimatie beter dan Pixar. De kerstrelease op Disney+ is beter dan niets, maar het is doodjammer dat je dit meesterwerkje niet kan gaan bekijken in een filmzaal.

Tekst: Herbert DP

Comment

SOCIALPoll

Wat denk jij: krijgen we een festivalzomer?

 Ja
 Nee

Job in the picture

Jeugdbewegingen en pretparken moeten aan coronaregels geloven

Er zijn opnieuw verstrengde maatregelen aangekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Pretparken moeten [...]

23/10/2020

Ook VUB schakelt over op code rood

De Vrije Universiteit Brussel (VUB) schakelt vanaf maandag 26 oktober de coronamaatregelen over op code [...]

21/10/2020

Je kan je abonnement bij De Lijn nu pauzeren

Vervoersmaatschappij De Lijn lanceert een actie waarbij jaarabonnees hun abonnement tot twintig dagen [...]

21/10/2020

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84