Dit recept MOET je proberen: zo maak je Yoghurt-Mueslibollen
Het klinkt heerlijk, het ziet er heerlijk uit op die foto van Laura Noppe en het smaakt ook gewoon echt fantastisch. Na dit gerecht wil je nooit meer een gewone pistolet eten. Echt! Het recept is van de hand van Laura Van den Broeck en komt uit haar boek Be Fit, Be Awesome 2.
Ingrediënten:
- 150 g verse plattekaas of Griekse yoghurt
- 150 g meel
- 1 ei
- 50 g gemengde noten
- 50 g rozijnen
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl kaneel
- 6 druppels vanille-extract
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Meng het meel, het bakpoeder, de kaneel en/of het vanille-extract in een grote kom.
- Hak de noten fijn. Voeg de noten, rozijnen, het ei en de verse kaas toe aan het mengsel. Roer goed om tot een deeg.
- Bedek een ovenplaat met bakpapier. Maak vervolgens je handen nat, rol bolletjes van het deeg en verdeel het over de bakplaat.
- Zet gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Serveer met wat verse jam of met wat charcuterie voor de liefhebbers.
Copyright foto: Laura Noppe