Image
25/11/2020

​Campusactiviteiten starten volgende week weer op in Antwerpen

Aansluitend op de communicatie van minister Weyts dat het Vlaamse hoger onderwijs vanaf 30 november 2020 opnieuw essentiële practica en campusmomenten kan organiseren,  bevestigen alle Antwerpse instellingen voor hoger onderwijs dat de lessen – prioritair voor eerstejaars - en essentiële practica en labo’s vanaf 30 november terug (gedeeltelijk) kunnen doorgaan op de campus.
 
Op 30 oktober ging het hele hoger onderwijs in Vlaanderen in een virologische time-out. Vanaf maandag 30 november worden campusactiviteiten in zeer beperkte mate terug mogelijk. Zo kunnen opnieuw essentiële practica en campusmomenten georganiseerd worden. Universiteiten en hogescholen kunnen ook stille studieplekken openstellen voor studenten die daar nood aan hebben. De examens kunnen doorgaan volgens dezelfde richtlijnen die van toepassing waren tijdens de examenperiode in juni. Daarnaast wordt opnieuw de klemtoon gelegd op ondersteuning van de meest kwetsbare studenten.
 
Naast het aanbod van stille studieplekken op de campus voorziet Antwerpen via STAN, het studentenplatform van de stad Antwerpen en de Antwerpse instellingen hoger onderwijs, een extra lange coronaproof editie van STUDY360, waarbij studenten op verschillende plaatsen in de stad een veilige studieplek kunnen vinden.

Comment

SOCIALPoll

Wat denk jij: krijgen we een festivalzomer?

 Ja
 Nee

Job in the picture

Jeugdbewegingen en pretparken moeten aan coronaregels geloven

Er zijn opnieuw verstrengde maatregelen aangekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Pretparken moeten [...]

23/10/2020

Ook VUB schakelt over op code rood

De Vrije Universiteit Brussel (VUB) schakelt vanaf maandag 26 oktober de coronamaatregelen over op code [...]

21/10/2020

Je kan je abonnement bij De Lijn nu pauzeren

Vervoersmaatschappij De Lijn lanceert een actie waarbij jaarabonnees hun abonnement tot twintig dagen [...]

21/10/2020

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84