Image
09/12/2020

Vlaamse studente gaat viraal met open brief: "We zitten er samen door"

De universiteiten en hogescholen kondigden gisteren aan dat code rood tot eind februari van kracht blijft. Het einde is nog niet in zicht. Studente Tessa Ickx (20) schreef haar gevoel neer in een open brief op Facebook. Haar boodschap ging viraal op het sociale medium. “We moeten er samen door. Geloof ons, we proberen echt, maar tegenwoordig is ‘We zitten er samen door’ accurater.” 

 
“Het licht aan het einde van de tunnel schuift steeds verder weg”, schrijft Tessa. Ze recapituleert de feiten: studenten leven al sinds oktober in blokmodus, terwijl de echte blok nu pas begint. “Sinds maart hebben studenten amper ademruimte gehad. In juni was er nog wat motivatie voor de examenperiode, hoop op een half normale zomervakantie. Maar welke hoop hebben we nu, begin december, nog?”

Universiteiten en hogescholen kondigden gisteren aan dat ze in februari in code rood zullen starten. Pas vanaf maart zal er overgeschakeld kunnen worden naar code oranje, wat nog steeds geen pretje zal zijn. “Ondertussen gaat het leven verder, mensen gaan over de grens funshoppen, vieren stiekem Sinterklaas en Kerstmis samen, plannen een skivakantie. De rekeningen van onze koten blijven doorlopen. Maar sommige studenten zijn sinds oktober niet meer buitengekomen, en gaan dat ook de komende 3 maanden niet kunnen doen. Online lessen en practica zijn geen volwaardig alternatief. Wat ons echt zou helpen, is dat we op een veilige manier weer naar de les mogen gaan. We moeten er samen door, zegt onze rector. Geloof ons, we proberen echt, maar tegenwoordig is ‘We zitten er samen door’ accurater.”

Comment

SOCIALPoll

Wat denk jij: krijgen we een festivalzomer?

 Ja
 Nee

Job in the picture

Jeugdbewegingen en pretparken moeten aan coronaregels geloven

Er zijn opnieuw verstrengde maatregelen aangekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Pretparken moeten [...]

23/10/2020

Ook VUB schakelt over op code rood

De Vrije Universiteit Brussel (VUB) schakelt vanaf maandag 26 oktober de coronamaatregelen over op code [...]

21/10/2020

Je kan je abonnement bij De Lijn nu pauzeren

Vervoersmaatschappij De Lijn lanceert een actie waarbij jaarabonnees hun abonnement tot twintig dagen [...]

21/10/2020

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84