Image
09/12/2020

Vlaamse studente gaat viraal met open brief: "We zitten er samen door"

De universiteiten en hogescholen kondigden gisteren aan dat code rood tot eind februari van kracht blijft. Het einde is nog niet in zicht. Studente Tessa Ickx (20) schreef haar gevoel neer in een open brief op Facebook. Haar boodschap ging viraal op het sociale medium. “We moeten er samen door. Geloof ons, we proberen echt, maar tegenwoordig is ‘We zitten er samen door’ accurater.” 

 
“Het licht aan het einde van de tunnel schuift steeds verder weg”, schrijft Tessa. Ze recapituleert de feiten: studenten leven al sinds oktober in blokmodus, terwijl de echte blok nu pas begint. “Sinds maart hebben studenten amper ademruimte gehad. In juni was er nog wat motivatie voor de examenperiode, hoop op een half normale zomervakantie. Maar welke hoop hebben we nu, begin december, nog?”

Universiteiten en hogescholen kondigden gisteren aan dat ze in februari in code rood zullen starten. Pas vanaf maart zal er overgeschakeld kunnen worden naar code oranje, wat nog steeds geen pretje zal zijn. “Ondertussen gaat het leven verder, mensen gaan over de grens funshoppen, vieren stiekem Sinterklaas en Kerstmis samen, plannen een skivakantie. De rekeningen van onze koten blijven doorlopen. Maar sommige studenten zijn sinds oktober niet meer buitengekomen, en gaan dat ook de komende 3 maanden niet kunnen doen. Online lessen en practica zijn geen volwaardig alternatief. Wat ons echt zou helpen, is dat we op een veilige manier weer naar de les mogen gaan. We moeten er samen door, zegt onze rector. Geloof ons, we proberen echt, maar tegenwoordig is ‘We zitten er samen door’ accurater.”

Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIALPoll

Hoe blij ben jij met de lente-editie van ons nieuwe GUIDO STUDENT PACK?

 Superblij, dikke merci Guido!
 Oh, ik moet er nog om!

Job in the picture

Dit is de nieuwe Miss België

Kedist Deltour (23) uit Harelbeke is gisterenavond gekroond tot Miss België 2021. Ze volgt Celine Van [...]

01/04/2021

Vermeende maffioso op de vlucht ontdekt via Youtube-kanaal

Politie arresteerde vorige week de drieënvijftigjarige Italiaan Marc Feren Claude Biart, een vermoedelijk [...]

01/04/2021

Wereld Back-updag: red je data, maak een back-up

Het is de grootste nachtmerrie van elke student: terwijl je werkt aan die belangrijke taak begeeft je [...]

31/03/2021

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84