Image
15/02/2021

VUB-prof bakt historische broodjes


Volgens historicus Peter Scholliers, professor aan de VUB, is "de geschiedenis van het brood is in feite de geschiedenis van álles." Hij onderzocht de geschiedenis van het brood en bracht de verschillende bepalende momenten in kaart: van de prijsrevolutie rond 1890, die voor betaalbaar en zuiver wit brood zorgde, tot de smaakrevolutie rond 1990, die voor betaalbaar en gezond bruin brood zorgde. Dit alles goot hij in boekvorm: Brood - Een geschiedenis van bakkers en hun brood.
  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Schapen houden hogeschoolcampus groen (en blijven doorgrazen tot oktober)

Niet alle hogescholen liggen in een bruisend stadscentrum. Vertel dat maar aan de studenten op Campus [...]

04/08/2025

Erasmushogeschool Brussel? Zeg maar Erasmushogeschool Leuven!

Erasmushogeschool Brussel heeft niet alleen acht campussen in de hoofdstad, maar bood ook opleidingen [...]

01/08/2025

Nieuwe AI-tool helpt bij je studiekeuze

Pas afgestudeerd in het secundair, of gebuisd in het hoger onderwijs en zinnens om van studierichting [...]

30/07/2025

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84