Image
16/04/2021

‘The Day After Corona’: digitaal evenement voor jongeren over de toekomst na corona

Een jaar corona weegt zwaar, ook op jongeren. Het zorgde voor meer stress, onzekerheid, eenzaamheid, enzovoort. Veel studenten en jongeren kijken dan ook uit naar de dag dat deze pandemie EIN-DE-LIJK voorbij is. Daarom organiseert jongerenbeweging MyUtopia op dinsdag 20 april 2021 een digitaal evenement ‘The Day After Corona’. Een evenement om jongeren een stem te geven en hen te laten dromen over de toekomst.


Hoe zie jij de toekomst na corona?

Tijdens dat evenement pitchen jongeren uit België en de Europese Unie al hun ideeën over hoe zij de toekomst na corona zien. Alle voorstellen en ideeën worden rechtstreeks voorgelegd aan de Vice-Eerste Minister van België, Petra De Sutter. Zij zal fysiek aanwezig zijn in de Ghelamco Arena in Gent, waar het evenement plaatsvindt. Ook via de livestream op Facebook kan je zelf een comment achterlaten. Jouw idee of vraag zal dan voorgelezen of beantwoord worden. Heb je bijvoorbeeld een voorstel over hoe het mentaal welzijn van jongeren beter beschermd en bevorderd kan worden? Of vond je de combinatie school-corona de grootste uitdaging dit jaar en wil je in de toekomst een beter evenwicht tussen vrije tijd en school? Alle jongeren zijn welkom voor een gesprek over thema’s als onderwijs, democratie, Europese Unie, klimaat, you name it.

Tijd om de stilte te doorbreken: the future is now

Tijdens de coronacrisis hielden politici te weinig rekening met jongeren. Studenten voelden zich in de steek gelaten. Dat zorgde voor een gevoel van onbegrip en minder vertrouwen in de politiek. Daarom is het volgens MyUtopia nodig om de stilte te doorbreken. Een toekomst na corona op maat van jongeren is broodnodig volgens jongerenorganisatie MyUtopia. Ergys Brocaj, de oprichter van de organisatie en rechtenstudent aan UGent, vindt dat de regering jongeren tijdens corona enorm in de steek liet en komt daarvoor op: “Politici beslissen, bij een vingerknip, wanneer wij fysiek naar school mogen gaan of wanneer wij onze vrienden of ons lief mogen bezoeken. Mijn generatie verdient meer respect en die eisen we dan ook met het evenement ‘The Day After Corona’. Onze generatie moet een stem krijgen.”

MyUtopia, de beweging die jongeren en politiek verzoent

MyUtopia is een beweging die het geloof van jongeren in de politiek en democratie wil herstellen. Ergys Brocaj richtte MyUtopia in 2016 op toen hij 17 jaar was. Hij kwam toen recht van de middelbare schoolbanken en vond dat het tijd was voor actie. Wat begon als een kleine bijeenkomst in Gent, is nu uitgegroeid tot een echte jongerenorganisatie met tal van projecten op de agenda. Zo zorgde MyUtopia voor de verlaging van de stemleeftijd naar 16 jaar voor de Gentse verkiezingen in 2019. Dat jaar werd ook hun engagement voor het klimaat bekroond met de Belgische Milieu en Energieprijs.

En? Hoe zie jij de toekomst na corona? Dat wil MyUtopia wel eens weten. Wil je jouw bevindingen en ideeën delen? Of wil je horen hoe andere jongeren erover denken? Volg dan op dinsdag 20 april om 19u30 de livestream via Facebook.

Via deze link kan je je vooraf inschrijven voor het online evenement:

Het evenement verloopt hoofdzakelijk in het Nederlands, maar ook deels in het Frans en Engels, omdat er ook buitenlandse jongeren bij zullen zijn. Je kiest zelf in welke taal je jouw vraag of idee deelt en krijgt een antwoord in diezelfde taal, handig!


Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

The Little Mermaid in de cinema vanaf 24 mei

De première van The Little Mermaid staat bijna om de hoek. Eén van de bekendste Disney verhalen, geregisseerd [...]

10/03/2023

Antwerpse studenten gaan zorgzaam van deur tot deur

Het project Zorgzame Straten en de studenten van het graduaat Maatschappelijk Werk van Thomas More werken [...]

10/03/2023

Eerste studentenleven-expo georganiseerd in Antwerpen

Laatstejaarsstudenten van het secundair hebben binnenkort een zware opdracht: op zoek naar een nieuwe [...]

09/03/2023

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84