Image
21/04/2021

Het Instagramprofiel van Ender Scholtens

"Er zijn zoveel mensen online die zich voordoen als iemand die ze totaal niet zijn"

🐣 25 april 1999

📍  Mechelen

📕 Toegepaste economische wetenschappen aan VUB

$  Vlogger, presentator bij TAGMAG, podcast @GossipGuypodcast


“Als student ben ik simpel te beschrijven: last minute! (lacht) Mijn studies vallen best wel te combineren met het drukke leven dat ik daarnaast heb. Het draait allemaal om planning. Ik zet alles in de agenda van mijn gsm, zodat ik een herinnering krijg van de dingen die ik nog moet doen. Op die manier vergeet ik zelden iets. Momenteel ben ik actief bij jongerenplatform TAGMAG en maak ik geregeld vlogs op YouTube. Ook ben ik erg into podcasting. Dat is de vorm van content waarbij ik het meest mezelf kan zijn. Je hoeft geen typetje te spelen voor de camera. Het is ook fijn om de oprechte kant van andere personen te zien. Er zijn zoveel mensen online die zich voordoen als iemand die ze totaal niet zijn.”

"Mensen beseffen niet hoe content-minded ik ben”

“In december heb ik een podcast gemaakt met Aaron Blommaert. Het was ook de laatste die ik heb opgenomen vlak voor mijn examens. Daarna ben ik even gestopt en heb ik niks meer geüpload. Ik had de maanden voordien enorm veel tijd en energie gestoken in die podcasts, maar wou toch even de focus leggen op mijn studies. Het was een supertoffe dag en tegelijk een soort afsluiting van mijn dagelijkse activiteit op sociale media. Tijdens de examens miste ik het maken van dat soort content wel enorm. Mensen beseffen volgens mij niet hoe content-minded ik soms ben. Ik kan mij oprecht amuseren met sociale media, het is niet enkel een vorm van afleiding.”

"Mijn kapsel moest nog even een geheim blijven"

“Op een bepaald moment heb ik een ‘mullet’ - of haarmatje - geschoren. Deze foto is eigenlijk vlak na die knipbeurt genomen. Ik had hier dus al een haarmatje, maar kon dat nog niet tonen aan mijn volgers, omdat de video waarin ik mijn haar scheer pas later online ging komen. Ik heb mijn kap dan maar opgezet, zodat mijn kapsel nog even een geheim kon blijven. (lacht)

"Full-on Maaskantje”

“Dit is hoe mijn haarmatje er effectief uitzag: full-on Maaskantje! Ik wou zoiets eigenlijk al heel lang proberen. Je ziet zoveel mensen met maffe haarstijlen die creatieve dingen uitproberen. Mijn kapsel was spijtig genoeg gewoon lelijk. (lacht) De lockdown was het ideale moment om eens te experimenteren met mijn haar. Uiteraard zien mensen mijn hoofd nog steeds online, maar ik hoef nergens binnen te zitten waar ik mijn kap niet kan opzetten.”

"Van fan naar teacher”

“Een van de coolste momenten die ik in jaren heb meegemaakt. Ik ben al heel lang een grote fan van Yung Mavu. Volgens mij is hij een van de grootste artiesten uit België. Nu is hij gewoon een vriend van me geworden. We sturen regelmatig naar elkaar en hebben samen al een nummer opgenomen. Ik leerde hem kennen via sociale media. We deden allebei ons eigen ding en op een bepaald punt stuurde iemand van ons – ik weet niet meer wie – een DM naar de andere persoon. Nooit had ik verwacht zo close te worden met een van mijn helden. Ik ben van fan naar teacher gegaan. (lacht) Soms moet ik daar zelf even bij stilstaan.”

"Ik ben verliefd geworden op radio maken”

“Hier zie je mij samen met Sander Vandenhende, een gezicht van Studio Brussel. Die guy heeft mij een week laten meedraaien bij de radio. Sindsdien ben ik een beetje verliefd geworden op radio maken. Er is voor mij echt een nieuwe wereld geopend. Nadien ben ik ook wat meer op radiozenders gekomen, omdat de goesting er echt in zat vanaf dat moment. Een eigen radioshow zie ik wel zitten. Dan mag Sander zeker eens achter de knoppen zitten!”

Tekst: Mauro D’Abbenigno

Credits: @enderscholtens


Comment

TopMovies

SOCIALPoll

Het lekkerste ijsje ter wereld is

 een waterijsje
 een magnum met hazelnoten
 een cornetto
 vers schepijs
 sorbet-ijs
 ik ben een creep en lust geen ijsjes

Job in the picture

Hogeschool VIVES bouwt eerste Vlaamse leefcampus

In Brugge wordt druk gebouwd aan The Crown, de eerste Vlaamse leefcampus, een initiatief van Hogeschool [...]

04/05/2022

Vrouwen brengen leven in de brouwerij

Dat enkel mannen bier drinken, is uiteraard onzin. Maar het blijft niet enkel bij drinken, vrouwen kunnen [...]

30/04/2022

KdG-studenten krijgen les van Sportpaleis-CEO

Jan Van Esbroeck, de grote baas van het Sportpaleis, gaf de aftrap van het VLAJO-initiatief ‘Ondernemers [...]

24/04/2022

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84