Image
07/05/2021

Neem deel aan de toekomst van Europa met #STANDFORSOMETHING


Op donderdag 6 mei om 13 uur vond de officiële lancering plaats van de campagne  #STANDFORSOMETHING, een initiatief van het Europees Parlement in samenwerking met de European Youth Card Association (EYCA).

Het doel van de campagne? In het kader van de Conferentie over de Toekomst van Europa, nodigt #STANDFORSOMETHING jongeren uit een positie in te nemen en te delen wat hen in het dagelijkse nauw aan het hart ligt. In de Facebookgroep We #STANDFORSOMETHING conversations krijg je de kans deel te nemen aan debatten over de Europese Unie door je mening te geven en te delen met andere jongeren van over de hele wereld.

Elk land van de EU heeft een jonge activist aangewezen om de belangrijkste boodschap van #STANDFORSOMETHING over te brengen. Voor België werd Ergys gekozen, een tweeëntwintigjarige student rechten. Nadat Ergys de democratische beweging MyUtopia oprichtte, voegde hij zich bij de campagne #STANDFORSOMETHING om zijn generatie te overtuigen dat het belangrijk is hun mening te delen voor de toekomst van de Europese democratie. In drie vragen legde hij aan GUIDO uit waarom hij zich engageerde.

GUIDO: Wat is het hoofddoel van de campagne #STANDFORSOMETHING?
Ergys:
Deze campagne is een unieke mogelijkheid voor mijn generatie om onderwerpen die voor ons belangrijk zijn, ter sprake te brengen. Ons doel is een maximum aantal jongeren aan boord te krijgen voor deze campagne zodat de toekomst van Europa op de jongeren is afgestemd.

GUIDO: Waarom werd jij gekozen als het gezicht van deze campagne in België?
Ergys:
Ik engageer me al enkele jaren om Europa en jongeren samen te brengen. Daarom vroeg EYCA me om het gezicht van de campagne te worden in België. Ik heb niet lang getwijfeld!

GUIDO: Hoe moedig je jongeren aan om hieraan deel te nemen?
Ergys:
Jongeren kunnen via Instagram, TikTok of Twitter de dingen delen die hun nauw aan het hart liggen met de hashtag #STANDFORSOMETHING. Tijdens een erg leuk evenement dat we binnenkort in België organiseren, zullen jongeren ideeën kunnen uitwisselen over het klimaat, onderwijs, de vrede… We zullen ook een rechtstreekse dialoog creëren met de mannen en vrouwen in de politiek om hen te overtuigen van onze passie voor de toekomst.

Gedurende heel 2021 zullen er in België en de andere lidstaten van de EU verschillende seminaries, debatten en andere activiteiten worden georganiseerd. Volg dus de sociale mediakanalen van de actie (@standforsomething.eu) om zeker niets te missen van dit toonaangevende initiatief.

Meer info vind je op: https://istandfor.eu/


Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Hoe vul jij liefst je zomer in?

 Zoveel mogelijk festivals
 Avontuurlijk reizen
 Party trips
 Beetje rondhangen
 Werken en geld verdienen
 Stage lopen

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84