Image
26/05/2021

3 originele manieren om Amerika te ontdekken met het ESTA

Droom jij al langer van een bezoek aan de Verenigde Staten, maar brengen de bijhorende administratieve zorgen je al uit de vakantiestemming? Met het “Electronic System for Travel Authorization”, of ESTA, is dat gemakkelijk op te lossen. Nu alleen nog een leuke reis plannen! In dit artikel vind je alvast drie suggesties voor leuke (en betaalbare) vakantiebestemmingen in Amerika.


ESTA, of “Electronic System for Travel Authorization”, is de verplichte elektronische reistoestemming die je nodig hebt wanneer je zonder visum naar Amerika wil reizen. Je hebt deze toestemming nodig voor een vakantie naar het land of wanneer je er vrienden of familie wil gaan bezoeken. Ook voor een reis naar bijvoorbeeld Alaska of Hawaii heb je een ESTA nodig.

Hoe kom ik aan zo’n ESTA?

De aanvraag van de reistoestemming is eenvoudig: vul het op aanvraagformulier in en betaal, volledig online. Je ontvangt je ESTA in je mailbox, deze blijft twee jaar geldig en laat je toe zoveel naar Amerika te reizen als je wil voor bezoeken van maximum negentig dagen. Heb je geen ESTA? Dan kan je niet inchecken voor je vlucht. Je hebt deze toestemming ook nodig wanneer je enkel overstapt in de Verenigde Staten.

Uiteraard zijn er ook enkele voorwaarden gekoppeld aan het ESTA. Zo kom je er niet voor in aanmerking als je voor een vakantiejob naar Amerika trekt. Daarvoor heb je een ander visum nodig, op de website van de Amerikaanse ambassade vind je welk precies.

Een reis naar Amerika plannen

Maar hoe begin je nu een vakantiebestemming te kiezen uit al die vijftig staten? Hier zijn alvast enkele suggesties om je op weg te helpen:

1. New Orleans, Louisiana

De grootste stad van Louisiana, New Orleans, staat vooral bekend om hun viering van carnaval: Mardi Gras. Toch is de stad het hele jaar door erg levendig. Ben je gefascineerd door architectuur? Dan kan je je hart ophalen tussen de creoolse huizen in het Franse Kwartier. Ook Bourbon Street is gelegen in dit deel van de stad, en nodigt zeker uit voor een feestje. Of is een bezoekje aan het Voodoo Museum meer iets voor jou? Vergeet zeker je studentenkaart niet, daarmee kan je in deze stad op verschillende plaatsen korting krijgen.

2. San Antonio, Texas

San Antonio is een plaats van Amerikaanse geschiedenis en Mexicaanse cultuur. Zo kan je er gratis een bezoek brengen aan het museum over de Slag om de Alamo tijdens de Texaanse Onafhankelijkheidsoorlog. Ontdek de stad met al zijn barretjes en volg de River Walk. Ook de Japanse Thee Tuinen en het San Antonio Missions National Historic Park zijn een must-see.

3. Of gewoon een rondreis

Waarom genoegen nemen met één locatie als je er een heleboel na elkaar kan zien? De uitgestrektheid van de Verenigde Staten vraagt om een rondreis, via de beroemde Route 66 bijvoorbeeld. Helaas kunnen deze prijzen al snel behoorlijk oplopen. Verplaats je daarom met trein of bus in plaats van met de auto, kook je maaltijden zelf en kijk op voorhand welke bezienswaardigheden gratis zijn. In Washington, D.C. zijn dat er bijvoorbeeld al heel wat. En ben je van plan een bezoekje te brengen aan de vele natuurparken? Overweeg dan de Federal Recreational Pass die je een jaar lang toegang biedt tot alle nationale parken.

Ben je tijdens het opstellen van je reisplanning de ESTA uit het oog verloren? Geen nood, je reis naar Amerika is veilig. Je kan je ESTA namelijk ook met spoed aanvragen. Zo ontvang je hem binnen het uur in je mailbox! Hier kan je je ESTA aanvragen


Comment

 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

 • Slider
 • Slider
 • Slider

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84