Image
12/06/2021

DIGITAL: Memegroepen op Facebook


Harry Potter and the Chamber of Shitposts

Wellicht doet Harry Potter wel een belletje rinkelen bij personen die de voorbije 20 jaar niet onder een rots hebben geleefd. Maar ken je Harry Potter and the Chamber of Shitposts, de verwante memegroep met zo'n 200.000 (!) leden? Iedereen is er welkom om de draak te steken met de universeel geliefkoosde filmserie of gewoon om zelf te genieten van andermans grappige creaties. Soms worden er ook collaboraties gemaakt met andere bekende franchises, zoals het Marvel Universum.

FC De Kampioenen - Nandjeposting

De acteurs van F.C. De Kampioenen besloten dan misschien wel om de gelijknamige tv-serie voorgoed te begraven, maar deze virale Facebookgroep is springlevend! De bijna 70.000 leden vormen het ultieme bewijs dat de avonturen van Balthasar Boma & co vandaag nog steeds razend populair blijven bij Vlaamse jongeren en studenten. De 273 afleveringen van telkens meer dan een halfuur bieden alleszins genoeg beeldmateriaal voor het creëren van gevatte en actuele dwaasheden.    

HIMYM-Wait For It-Posting

How I Met Your Mother is spijtig genoeg al enkele jaren van ons beeldscherm verdwenen. Toch is het wilde enthousiasme voor deze sitcom bijlange niet uitgedoofd, en dat zie je bijvoorbeeld aan HIMYM-Wait For It-Posting. Hier wordt gespot met iconische momenten uit de serie, het desastreuze liefdesleven van protagonist Ted Mosby en de seizoensfinale die veel verdeeldheid zaaide onder trouwe kijkers. Over het personage Barney Stinson en zijn vele fratsen zou je eigenlijk al een aparte groep kunnen maken!

Het Eiland - Protputposting

Deze Vlaamse cultserie lijkt maar niet uit te sterven. Na meer dan 15 jaar wordt Het Eiland nog dagelijks gequoot door zowel de oude garde als nieuwe fans. Trivial Time, protput, de groene plastrons… Het is bizar hoeveel memes er niet gemaakt kunnen worden uit slechts 13 afleveringen. Toch zie je regelmatig toppertjes verschijnen op je scherm. Pak dus maar een zakje Ringlings en geniet van de mooie parels die Het Eiland – Protputposting heeft voortgebracht.

Quentin Tarantino Gourmetshitposting

Het filmrepertoire van Amerikaans regisseur Quentin Tarantino – met onder andere Pulp Fiction, Inglourious Bastards, Django Unchained en Kill Bill – kunnen we simpelweg legendarisch noemen. De ongeëvenaarde brutaliteit en bizarre scenario’s zijn prachtige templates voor jouw persoonlijke memes. Reken er maar op dat Samuel L. Jackson vaak zal passeren in Quentin Tarantino Gourmetshitposting, aangezien hij in zowat elke film van Tarantino lijkt mee te doen.

Gordon Ramsay Rawposting

De Britse keukenprins Gordon Ramsay kennen we allemaal van kijkcijferkanonnen zoals Kitchen Nightmares, Hell’s Kitchen en Master Chef. Het was te denken dat zijn grappige (of moeten we zeggen grove) uitspraken en uitbarstingen tegen doodsbange kandidaat-chefs en restaurantuitbaters-in-ontkenning de perfecte materie zouden worden voor hilarische memes. Bekende zinnetjes waaronder “Where is the lamb sauce?” en “It’s f@cking raw!” worden dan ook gretig gebruikt in allerlei contexten.

Tekst: Mauro D’Abbenigno


Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

Jongeren praten onderling vaak over geld

Meer dan de helft van de jongeren van 18 tot 24 jaar (54%) praat minstens maandelijks met vrienden over [...]

25/05/2022

Kunststudente publiceert boek dat licht geeft in het donker

Margo Van Onderbergen, studente Beeldende Kunsten/Grafisch Ontwerp aan Sint Lucas Antwerpen, moest net [...]

24/05/2022

Belgische jongeren koken pas gezond als het eenvoudig is

Uit een onderzoek van Hello Fresh blijkt dat afvallen voor meer dan 40% van de jongeren een reden is [...]

23/05/2022

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84