Image
23/06/2021

Tanaë, verfrissende soul-popzangeres uit Luik

Shana Seminara, alias Tanaë, is pas 25 en wordt nu al vergeleken met Lauryn Hill, Portishead, Amy Winehouse en zelfs Billie Eilish. Ze komt uit Luik, studeert Grafiek en werkt momenteel aan de opvolger van haar succesvolle debuutalbum Talking To Myself


"Ik heb zelfs al op de cover van Turkse magazines gestaan!"

GUIDO: De clip van je nieuwe single 'Good as Gold' heeft een seventies vibe. Wat betekenen de jaren '70 voor een vrouw van 25?Tanaë: De seventies waren de beste jaren! Ze zijn voor mij synoniem van vrijheid, samenhorigheid en solidariteit. Ik hou ook van films en muziek uit die periode. Visueel zijn de jaren '70 ook heel sprekend en herkenbaar.

GUIDO: Het liedje gaat over de terugkeer naar de eenvoud.
Tanaë: Een actueel thema, volgens mij. Iedereen wil momenteel wat ze zelf niet hebben en kijkt jaloers naar een ander. Ik had het idee al vóór de coronacrisis, maar je kunt het ook toepassen op de situatie waarin we vandaag leven.

Vrouwenstemmen

GUIDO: Naast muziek en woord heb jij bijzonder veel aandacht voor het visuele aspect.
Tanaë: Dat moet bij me passen. Als ik de visuals door iemand anders laat verzorgen, is het niet 100% mezelf. De clip voor 'Good as Gold' was mijn plan. Arnaud Perrier is erin geslaagd alle ideeën die ik hem influisterde om te zetten in beelden.

GUIDO: Weet je al hoe je volgende album zal klinken?
Tanaë: 'Listen' was pure R&B, of neo-soul. Met 'Good As Gold' ben ik meer opgeschoven richting pop, nog steeds met een vleugje R&B. Voor het nieuwe album wil ik op zoek gaan naar een eigen sound. Daarom breng ik nu een paar singles uit, zodat ik genoeg tijd kan investeren in mijn album.

Foto: © Arnaud Perrier

GUIDO: Hoe klinkt jouw ideale playlist?
Tanaë: Ik hou van iets oudere muziek. Mijn mama heeft mijn muzieksmaak beïnvloed, vandaar dat ik graag luister naar Portishead, Lauryn Hill, The Fugees, Amy Winehouse, Aretha Franklin, Nina Simone… Als ik toch iets recenters wil, dan kies ik voor Dua Lipa of Doja Cat.

GUIDO: Alleen maar vrouwenstemmen. Is dat toeval?
Tanaë: Nee hoor! Ik word inderdaad vooral aangetrokken door vrouwenstemmen. Hoe komt dat? Misschien omdat ik me onbewust met hen identificeer.

Met fans op de foto

GUIDO: Hoe ga je om met je plotse succes?
Tanaë: Ik had het in elk geval niet verwacht. Nadat mijn eerste album was uitgekomen in 2019, mocht ik plots optreden op alle Belgische festivals. Dat was een onvergetelijke ervaring.

GUIDO: Klopt het dat jij veel fans hebt in Turkije?
Tanaë: Ik krijg veel Instagramberichten uit Turkije, want op Spotify word ik ginds veel beluisterd. Normaal gezien had ik vorig jaar in april een promotour moeten doen in Istanboel, maar dat is uiteraard niet kunnen doorgaan. Wel zot: ik heb zelfs al op de cover van Turkse magazines gestaan!

GUIDO: Hoe ga je om met die bekendheid?
Tanaë: 't Is soms verwarrend. Ik sta er niet altijd bij stil, en dan snap ik niet waarom sommigen graag met mij op de foto willen. Ach ja, dat gebeurt nu ook weer niet elke dag...

Tanaë over haar studentenleven

"Ik laat mijn taken wel eens slingeren."

"Ik studeer Grafiek aan de Academie, en wil mijn studies echt graag afmaken. Mijn studieparcours is nogal wispelturig verlopen, omdat ik niet wist wat ik wou gaan doen. Nu ik in een creatieve en artistieke richting zit, voel ik me veel beter. Ik kan mijn studies zelfs gebruiken voor Tanaë, om mijn eigen visuals te ontwerpen."

"Eigenlijk is er geen verschil tussen Tanaë de zangeres en Shana de studente, al gedraag ik me op het podium natuurlijk wel anders. Ik moet wel toegeven dat ik mijn muziek serieuzer neem dan mijn studies. Als studente laat ik mijn taken wel eens slingeren. Ik begin er pas op het laatste moment aan. Er moet druk achter zitten, anders komt er bij mij weinig van in huis."

Tekst: Sébastien Daloze, foto: © Arnaud Perrier


Comment

 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider
 • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

 • Slider
 • Slider
 • Slider

Studenten van HOGENT winnen pleitwedstrijd in Spanje

Een team van tweedejaarsstudenten Rechtspraktijk van HOGENT won de Businet International Moot Court, [...]

11/08/2022

HOGENT brouwt bier uit oud brood

Een derde van ons voedsel gaat verloren. Het project Bread2B van HOGENT speelt in op die problematiek [...]

01/08/2022

Hasselt is de beste veggiestad

Heel wat Belgen gingen met de VeggieChallenge van EVA vzw de uitdaging aan om vaker veggie te eten. Dertien [...]

29/07/2022

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84