Image
26/06/2021

6 topfilms op en van Netflix

Netflix is voor veel mensen synoniem voor 'series bingen'. Je zou op den duur vergeten dat de streamingdienst ook speelfilms produceert, en bij die Netflix Original Movies zijn - naast een hoop rommel - ook echte pareltjes te vinden.


De mooiste

ROMA

In dit meesterwerk brengt de Mexicaanse regisseur Alfonso Cuarón (je kent 'm van Gravity) een ode aan het kindermeisje uit zijn jeugd. De schitterende zwart-witbeelden zijn zo hypnotiserend mooi dat je ze zou willen inkaderen.

De indrukwekkendste

THE IRISHMAN

Grootmeester Martin Scorsese wist Robert De Niro, Al Pacino en Joe Pesci samen te brengen in een epische gangsterfilm zoals alleen hij die kan maken. Voor bingers met doorzettingsvermogen, want de film duurt bijna vier uur.

De ontroerendste

THE DIG

Ontroerend, een film over de opgraving van een archeologische vindplaats op het Engelse platteland? Nou en of! Carey Mulligan en Ralph Fiennes acteren de pannen van het dak in deze tedere ode aan de platonische liefde.

De spannendste

BIRD BOX

Sandra Bullock speelt mega-intens in een dystopische, post-apocalyptische thriller waarin onbestemde wezens de mensheid drijven tot collectieve zelfmoord. Het einde valt wat tegen, maar tegen dan heb je je vingernagels gegarandeerd afgeknaagd.

De strafste

THE TRIAL OF THE CHICAGO 7

In 1968 mondden rellen tijdens betogingen tegen de Vietnamoorlog uit in een chaotische rechtszaak tegen zeven kleurrijke beklaagden. The Trial of the Chicago 7 is hilarisch en relevant tegelijk, met een flamboyante hoofdrol van Sacha Baron 'Borat' Cohen.

De beklemmendste

STOWAWAY

O, wat houden wij van een beklemmende ruimtethriller op z'n tijd, zeker als hij zo realistisch is gefilmd als deze. Op een schip op weg naar Mars blijkt een verstekeling te zitten. Er is niet genoeg zuurstof voor allen aan boord. Hoef je nog meer te weten? Kijken!

Tekst: Herbert De Paepe


Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Welk platform check jij 't meest?

 Facebook
 Instagram
 Tiktok
 Snapchat
 Een ander

Job in the picture

  • Slider
  • Slider

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84