Koken op kot met Lynn van de Vorst
De Amsterdamse foodblogster Lynn van de Vorst lanceert haar nieuwe e-kookboek Met Lynn de Keuken in. Zin in iets anders, iets lekkers en iets wat in 25 minuten op tafel staat? Dan zijn de 25 recepten van Lynn precies wat je zoekt. Het is trouwens niet zomaar een kookboek, want het is speciaal ontworpen voor je smartphone. Zo heb je altijd, of kot of bij vrienden, een kookboek bij de hand.
"Ik vind het belangrijk om no waste te koken," aldus Lynn. "Mijn recepten zijn een leidraad, maar kijk vooral ook wat je zelf al in de koelkast hebt staan. Vervang de producten van het ingrediëntenlijstje door vergelijkbare producten die je al in huis hebt. In mijn e-boek help ik je door middel van de 'Tip van Lynn' heel concreet met het koken uit je koelkast. Zo krijg je steeds meer plezier in het maken van de lekkerste variaties."
Lunch
SHAKSHUKA
Ingrediënten (2 personen)
- 4 sneetjes brood
- 1 ajuin
- 2 teentjes knoflook
- 3 rode paprika's
- plukje peterselie
- 800 g tomaten uit blik
- 4 eieren
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 2 theelepels komijn
- 2 theelepels suiker
- olijfolie
- boter

Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Fruit de ajuin, knoflook en paprika in een grote pan. Voeg de gepelde tomaat, tomatenpuree, komijn en suiker toe.
Stap 2
Smeer de sneetjes brood in met olijfolie, peper en zout. Steek 10 minuten in de oven.
Stap 3
Maak vier kuiltjes in de saus en breek in ieder kuiltje een ei. Plaats het deksel op de pan, zodat de eitjes stollen. Serveer met peterselie en de geroosterde broodjes.
Dessert
LAVA CAKE
Ingrediënten (4 personen)
- 3 eieren
- 2 extra eierdooiers
- 75 g suiker
- 75 g bloem
- 175 g pure chocolade
- 175 g boter
- 4 bollen stracciatella-ijs
- 100 g rood fruit
- snuifje zout
- poedersuiker
- cacaopoeder

Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de eieren en dooiers in een kom en maak ze luchtig met een handmixer.
Stap 2
Smelt de chocolade en boter samen in een pannetje. Giet het mengsel bij de eieren en mix goed door. Voeg daarna de bloem, suiker en een snuifje zout toe en mix alles tot een glad beslag.
Stap 3
Strijk vier ovenschaaltjes in met boter en cacaopoeder. Vul ze driekwart met beslag en zet ze 11 minuten in de oven. Leeg elk schaaltje vervolgens op een bord en serveer met rood fruit, een bolletje stracciatella-ijs en poedersuiker.

Instagram: @lynnvandevorst
Website: www.lynnvandevorst.nl
Tekst: Herbert De Paepe, foto: © Lynn van de Vorst