Image
18/10/2021

Welcome to the MonsterVerse

De dino's uit Jurassic World zijn maar onbeduidende hagedisjes vergeleken met het reusachtige ongedierte dat de films uit het MonsterVerse-universum bevolkt. King Kong, iemand? Of Godzilla? Pas op: die twee iconische Titanen zijn nog maar het topje van de ijsberg.


Nieuw is het allemaal niet. Bakkeleiende Titanen kwamen al voor in de Griekse mythologie. De eerste King Kong-film verscheen in 1933 en Godzilla zag het levenslicht in Japan in 1954. Legendary Entertainment en Warner Bros kochten de rechten op deze twee filmiconen en maakten er een franchise van onder de naam MonsterVerse. En laat het over-the-top resultaat daarvan nu net onze guilty pleasure van het moment zijn...

De monsterachtige vier

Godzilla (2014)

Geslaagde reboot van de Godzilla-franchise. Hoewel puur rekenkundig gesproken al de 30ste Godzilla-film, zette Gareth Edwards de radioactieve Titaan eindelijk op de kaart in Hollywood.

Kong: Skull Island (2017)

Jordan Vogt-Roberts (een regisseur die er zelf uitziet als Kong) mocht aan de slag met ieders favoriete reuzenaap. Momenteel is er trouwens een Skull Island-animatiereeks in de maak, voor Netflix.

Godzilla: King of the Monsters (2019)

Michael Dougherty mocht Godzilla tot monsterkoning kronen, een titel die het beest pas verkreeg na bijzonder epische gevechten met Titanen als King Ghidorah, Rodan, Scylla, Methuselah en Behemoth.

Godzilla vs. Kong (2021)

En hier zaten we natuurlijk allemáál op te wachten: wat gebeurt er als je Kong en Godzilla samenbrengt in één film? Adam Wingard wist het antwoord: dan wordt er een monsterachtig robbertje gevochten. Prijs voor beste bijrol: Mechagodzilla.

Tekst: Herbert De Paepe


Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Welk platform check jij 't meest?

 Facebook
 Instagram
 Tiktok
 Snapchat
 Een ander

Job in the picture

  • Slider
  • Slider

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84