Image
20/10/2021

Fresheo: evenwichtige maaltijden aan huis geleverd

Tijdens de lockdown leerden sommige mensen koken. Anderen compenseerden de sluiting van de restaurants door eten te bestellen dat rechtstreeks bij hen thuis werd afgeleverd. Dankzij Fresheo is het mogelijk om wekelijks maaltijden te ontvangen die door chefs zijn bereid en rechtstreeks bij je thuis worden bezorgd.


De kernwoorden van dit concept? Tijdsbesparing, evenwichtige voeding en verse producten. Wij testten het uit en namen een kijkje bij dit succesvolle initiatief met oprichter Marvin Ndiaye, die na een studie Hotelmanagement op 23-jarige leeftijd zijn eigen bedrijf begon.

GUIDO: Hoe is Fresheo geboren?

Marvin: Toen ik 20 was, voelde ik het verlangen om ondernemer te worden. Ik lanceerde mijn project, Fresheo, waardoor het mogelijk wordt om thuis evenwichtige maaltijden te leveren. Aangezien koken een van mijn enige vaardigheden is, was dit mijn dada. Ik wilde altijd al onafhankelijk zijn en mijn eigen baas worden, en Fresheo bracht dat echt op gang. Naar mijn mening moet je zo snel mogelijk beginnen, dat heb ik zelf ook gedaan.

GUIDO: Kan je het concept in een paar kernwoorden omschrijven?

Marvin: Fresheo is huisbereid, lokaal, evenwichtig en wordt rechtstreeks bij je huis geleverd.

GUIDO: Al je gerechten zijn gevalideerd door een voedingsdeskundige, dus je bent voorstander van gezond en verstandig eten?

Marvin: Naar mijn mening is het van essentieel belang te pleiten voor "beter eten". Wij werken bijvoorbeeld samen met de slager aan de overkant van de straat of de groenteteler vijftien minuten verderop, om korte circuits te bevorderen. Bijgevolg zijn de meeste van onze producten Belgisch, wat voor ons zeer belangrijk is. Onder 'goed eten' moet ook de aankoop van voedsel vallen.

GUIDO: Welke gerechten zijn het meest succesvol bij de klanten?

Marvin: De Fresheo-burger, cannelloni of kip met haver, courgettes en zoete aardappel zijn zeer succesvol. Wij bieden ook vegetarische boxen aan, en van tijd tot tijd zelfs veganistische. Vegetarisch is duidelijk de toekomst en het helpt ook om de ecologische voetafdruk van Fresheo te verkleinen.

GUIDO: Deze gerechten zijn dus een goede oplossing voor studenten die gezond willen eten zonder urenlang te hoeven koken.

Marvin: Natuurlijk, onze gerechten zijn perfect voor studenten! Je moet weten dat het niet de studenten zijn die onze gerechten het vaakst kopen, maar hun ouders die ze voor hen bestellen.

GUIDO: Is het gemakkelijk om op 23-jarige leeftijd de leiding te hebben over een team van 30 mensen?

Marvin: Het is niet bijzonder ingewikkeld. Je moet gewoon een visie hebben en consequent zijn in je acties. En dan komt het vanzelf.

GUIDO: Wat hoop je nog voor de toekomst?

Marvin: Ik hoop nog meer te groeien, met zoveel mogelijk nieuwe mensen te werken, nieuwe medewerkers aan te nemen en Fresheo gewoon zo goed mogelijk te ontwikkelen.

GUIDO heeft Fresheo getest
 

We kregen de kans om het Fresheo-concept te testen door een ontdekkingsbox van drie gerechten te bestellen, die thuis werd bezorgd. Ons oordeel? Gezonde en evenwichtige gerechten die gemakkelijk kunnen worden opgewarmd in de microgolfoven. De juiste oplossing voor haastige studenten die toch evenwichtig willen eten.

De voordelen

- Voedsel rechtstreeks aan thuis geleverd

- Gezonde en evenwichtige voeding

- Verbijsterend gebruiksgemak

De nadelen

- Porties een beetje te klein naar onze smaak

- De prijs (tussen € 7,49 en € 11 per gerecht)

Tekst: Sébastien Daloze

 

Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

SOCIALPoll

Hoe ga jij om met de vierde coronagolf?

 Ik ga evenveel uit als vroeger, maar volg de regels
 Ik probeer de regels te omzeilen waar mogelijk
 Ik ga minder uit, door corona
 Ik ging sowieso niet veel uit

Job in the picture

Koel deze zomer af met ijsjes in champagneglazen

We hebben het allemaal weleens gedaan: zelf ijsjes maken van onze favoriete frisdrank. Even een vormpje [...]

29/05/2021

Real life Mario Kart: Op uw plaatsen, klaar, start!

Vanaf september is het Nederlandse Utrecht een kartparcours rijker, en wat voor een. De nieuwe baan [...]

28/05/2021

Intieme trouwceremonie voor Ariana Grande

Afgelopen december maakte Ariana Grande bekend dat zij en haar vriend, vastgoedmakelaar Dalton Gomez, [...]

27/05/2021

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84