6 croques met een hoek af
Met kaas en ham, en misschien wat spaghettisaus of een spiegelei? Juist, zo kennen we ze. Maar er zijn heel wat leukere croquecombinaties die even simpel en minstens even lekker zijn. Hoera voor hippe hapjes als deze.
Croque Italia
- 1 klein ciabattabroodje
- mozzarella
- schijfjes tomaat
- fijngesnipperde basilicum
- peper en zout
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Bak het broodje volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snij de tomaat en de mozzarella in fijne plakjes.
- Snij het gebakken broodje open en beleg met mozzarella.
- Kruid met peper en zout.
- Schik de plakjes tomaat en bestrooi met basilicum.
- Bak en serveer.
- : Je kan de mozzarella door geitenkaas vervangen of wat tijm toevoegen. Om je brood wat kleurrijker en smakelijker te maken, kan je de tomaat door gegrilde paprika vervangen.
Croque met blauwe kaas
- 2 sneden volkorenbrood
- 1 plak ananas (vers of uit blik)
- 80 gram gorgonzola
- Laat de ananas uitlekken en dep droog met keukenpapier.
- Bestrijk het brood met gorgonzola en leg de ananas ertussen.
- Bak en garneer met enkele stukjes ananas.
Croque camembert
- 4 sneetjes toastbrood
- ¼ van camembert
- 2 sneetjes ham
- ½ tomaat
- bieslook
- margarine
- Smeer wat bieslook op een sneetje toastbrood. Leg er een sneetje ham, een stukje camembert en een schijfje tomaat op.
- Leg er een tweede sneetje toastbrood op.
- Doe dat ook met de andere sneetjes brood (of meer als je grote honger hebt).
- Bakken maar!
Croque décadent met zalm
- 1 bol mozzarella of wat geitenkaas
- 2 tomaten
- 4 sneden brood
- een paar plakjes gerookte zalm
- verse basilicum
- sla
- Snij de kaas en de tomaat in dunne schijfjes en beleg twee sneetjes brood ermee.
- Leg een laagje zalm erop.
- Decoreer met een paar blaadjes basilicum.
- Plaats de lege sneetjes op het belegde gedeelte, druk goed aan en bak in de pan of laat enkele minuten in de grill.
- Presenteer de croques met een luchtig slaatje.
Croque met bosbessen
- 2 sneden notenbrood
- 4 sneden brie
- 2 eetlepels bosbessen
- Snij de korst van de kaas.
- Beleg het brood met de kaas en druk het geheel aan.
- Duw de bosbessen in de kaas en leg de plakken brood op elkaar.
- Bak en serveer.
Croque met kruidenkaas en ham
- 2 plakjes bladerdeeg
- 1 snede gegrilde ham
- 2 eetlepels kruidenkaas
- Bestrijk een van de twee plakken bladerdeeg met kruidenkaas.
- Beleg het met gegrilde ham en bedek met de overige plak bladerdeeg.
- Bak goudbruin krokant in het wafelijzer en snij de croque in 4 stukken.
- Steek er prikkertjes in en serveer als aperitiefhapjes (warm of koud).