Image
28/02/2022

Kan Facebooks 'Metaverse' iets betekenen voor je studies?

Je hebt vast ook wel de melding gekregen op Facebook en/of Instagram: de socialmediagigant heeft zichzelf omgedoopt tot Meta en hoopt daarmee zijn toekomst te consolideren. Wij vroegen ons meteen af of studenten het nieuwe Metaverse zullen kunnen gebruiken voor hun studies. Volgens Mark Zuckerberg zal dat zeker het geval zijn. Het heeft ook al een naam: Immersive Learning.


Metaverse Creators

Geen Metaverse zonder hoogopgeleide mensen die het kunnen opbouwen. Meta wil hen via eigen trainingprogramma's en partnerships de nodige skills aanleren, waaronder augmented reality, virtual reality en immersive media. Interesse? Je kan je nu al inschrijven voor het gecertificeerde Spark AR Curriculum.

Immersive Content

Immersive content wil zoveel zeggen als inhoud waarin je jezelf kunt onderdompelen. Dat kan bijzonder interessant worden in een onderwijsomgeving, en daarom wil Meta pionieren om dit soort content van hoge kwaliteit te ontwikkelen.

Increasing Access

Het Metaverse zou een eenzame plek worden als je het niet kan bereiken omdat de technologische drempel te hoog ligt. Meta wil die toegankelijkheid actief ondersteunen en werkt daarvoor samen met onderwijsinstellingen, bibliotheken en museums.

Responsible Research

Nadat Facebook herhaaldelijk onder vuur is komen te liggen, probeert Meta er van meet af aan op te hameren dat ze hun verantwoordelijkheid zullen nemen. Hun immersive leeromgevingen zullen responsible zijn, en universiteiten zullen daarop toezien.

Wat is Meta?

Met Meta wil het bedrijf achter Facebook, Instagram, Messenger en Whatsapp een derde dimensie toevoegen aan hun socialmedia-imperium. Ze noemen het zelf "de volgende evolutie in sociale verbondenheid", die ons zal toelaten om te "socializen, leren, samenwerken en spelen op manieren die onze verbeelding ver te boven gaan."

Tekst: Herbert De Paepe


Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

  • Slider
  • Slider

Weesfietsen krijgen tweede leven in Gent

Fietsen die in Gent zijn achtergelaten, worden door De Fietsambassade opgehaald en bewaard. Vorig jaar [...]

04/05/2023

Mediastudenten Thomas More organiseerden worstel-event

Ongewone taferelen op De Ham, de mediacampus van Thomas More in Mechelen. Begin maart toverden studenten [...]

30/04/2023

Op kot in mama's achtertuin

Pas afgestudeerd, maar nog niet toe aan de aankoop van een dure eigen woning? Het Oost-Vlaamse houtbouwbedrijf [...]

29/04/2023

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84