Zoé ging studeren in Canada
Reizen kleurt je jeugd én je studententijd. Vraag dat maar aan Zoé, die ging studeren in Canada. Ze blikt terug op een onvergetelijke ervaring.
Voornaam: Zoé
Leeftijd: 22 jaar
Studies: Sociologie
Verblijfplaats: Montréal, Canada
"Poutine is hét gerecht om te proeven als je in Quebec bent. De samenstelling: frieten, bruine saus en de fameuze verse brokkelkaas (ook bekend als Skouik-Skouik, naar het geluid die de kaas maakt als je 'm kauwt). Ideaal comfort food voor lange winteravonden."
"Mijn eerste sneeuwstorm was behoorlijk indrukwekkend. De meeste wagens waren ingesneeuwd en het gros van de wegen zat potdicht. De inwoners van Montréal laten zich echter niet afschrikken door een dik pak sneeuw. Je ziet al snel allerlei alternatieven opduiken, zoals mensen op langlaufski's, kinderen op sleeën en sneeuwploeteraars te voet."
"Aangezien New York maar op zes uur rijden van Montréal ligt, ben ik daar uiteraard eens naartoe gereden. Een lang gekoesterde droom die uitkwam! We hadden geluk, want samen met een vriendin hadden we een lesvrije week, waardoor we tijd genoeg hadden om af te zakken naar The Big Apple."
"De universiteit organiseerde een trip naar een suikerhut. Wat is dat voor een beest? In het suikerseizoen stellen de producenten een menu voor met uitsluitend specialiteiten uit Quebec, op basis van suikerstroop. Eten en nog eens eten, daar komt het op neer. In de suikerhut die wij bezochten, was Céline Dion al eens te gast geweest.
"Op het einde van mijn verblijf heb ik drie weken lang het schiereiland Gaspésie bezocht. Het ene indrukwekkende landschap loste het andere onvergetelijke nationaal park af. De rots van Percé, in het zuiden van Gaspésie, is een omweg waard!"
Tekst: Sébastien Daloze