Image
13/04/2022

Een studentenhuis hoeft niet smerig te zijn, zo ruim je het op


Een studentenhuis hoeft niet smerig te zijn. Er zijn namelijk diverse mogelijkheden om een studentenhuis op te ruimen, bijvoorbeeld door een schoonmaakbedrijf in te schakelen. In een opgeruimde omgeving zal je een stuk productiever zijn, dus het is zeker goed om hier aandacht aan te besteden. Welke manieren zijn er zoal om te zorgen voor een opgeruimd studentenhuis? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder voor onze handige tips en ga er vandaag nog mee aan de slag.

Huur een schoonmaakbedrijf in

Een schoonmaakbedrijf in Gent kan zeker helpen om je studentenhuis opgeruimd te houden. Zo kun je tijd winnen door de schoonmaak uit te besteden. Deze tijd kan je dus weer aan andere belangrijke zaken besteden. Ook hoef je niet telkens zelf materiaal aan te schaffen om schoon te maken en kun je erop rekenen dat de schoonmaak goed gebeurt. Het studentenhuis is met een schoonmaakbedrijf straks ook echt helemaal schoon. 

Maak samen schoon

Je kunt ook samen met huisgenoten je studentenhuis opruimen en schoonmaken. Zoek daarom uit wat het beste moment is om dit samen te doen, zet een leuk muziekje op en verdeel de taken onder elkaar. Je zal zien dat je studentenhuis dan binnen enkele tijd weer helemaal schoon en fris is.

Ruim op met een timer

Je kunt er ook voor kiezen om zelf elke avond zo’n 10 of 15 minuten op te ruimen. Dit hangt geheel af van hoeveel tijd je hebt. Hierdoor zet je een timer en ga je aan de slag met het doen van de afwas, de vuile was, het schoonmaken van het toilet en/of andere taken. Binnen die paar minuten zal je best veel voor elkaar kunnen krijgen.

Denk na over een creatieve sanctie

Niet iedereen zal het even leuk vinden om taken uit te voeren of deze even goed uit te voeren. Daarom is het zeker goed om een creatieve sanctie te bedenken voor wanneer iemand niet of niet goed zijn taken uit zal voeren. Hierbij wordt het niet aangeraden te kiezen voor een boete, omdat het anders lijkt alsof die persoon zijn taken kan overslaan. Ga eerder voor sancties zoals het overnemen van de taak voor een week van iemand anders, een avond koken voor het huis, enzovoort. Zo blijf je iedereen betrokken houden.
 


Comment

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84