Image
06/07/2022

GUIDO's studentenpanel test 'Pandemic Hot Zone'

Maï-Li, Gunther en Consuela zijn dol op gezelschapsspellen. Zij vormen GUIDO's studentenpanel en hebben voor ons het spel Pandemic Hot Zone getest.


Wat is Pandemic Hot Zone?

Gunther vat het bondig samen: "Werk samen met de andere spelers om de wereld te redden van de volgende covidpandemie."

Wat vind je van het spel?

"Pandemic Hot Zone is een goed spel voor studenten omdat het wel wat denkwerk vraagt om alles op te zetten," vindt Maï-Li. "Zodra je het spel beter begrijpt, kun je het moeilijker maken door mutaties toe te voegen." Ook Consuela heeft zich geamuseerd: "Leuk spel, en toch moet je je verstand erbij houden. Dat heb ik graag." Gunther heeft er zelfs een vakterm voor klaar: "Dit is een prima gateway-game."

Zijn de spelregels moeilijk?

"Er is geen veelvoud aan kleine regels en de regels die er zijn, zijn ook eenvoudig," aldus Gunther. "Wat niet wil zeggen dat het spel makkelijk te winnen is, integendeel." Consuela vond het wat moeilijker: "Ik heb de handleiding toch verschillende keren moeten lezen." Ook Maï-Li vond de regels in het begin ingewikkeld, en raadt aan: "Speel met vier, dan kun je elke deskundige gebruiken."

Ziet Pandemic Hot Zone er mooi uit?

Consuela is opgetogen over het speldesign: "De look & feel van dit spel zit helemaal goed wat mij betreft." Maï-Li is het daarmee eens: "De kaarten hebben een mooi en professioneel design dat bij het thema past." Gunther heeft een kritische suggestie: "De pionnen doen me terugdenken aan het ganzenbord dat ik vroeger speelde, terwijl tegenwoordig toch mooiere varianten bestaan. Houten meeples in de vorm van dokters bijvoorbeeld."

Zit de spelduur goed?

Gunther vindt het spel kort genoeg om tussen twee lessen door te spelen. Maï-Li had de eerste keer een uur nodig, "maar eens je het snapt, gaat het sneller." Ook Consuela is akkoord: "Op de doos staat een speelduur van een halfuur, en daar zat ik niet ver vanaf."

Zal je Pandemic Hot Zone nog opnieuw spelen?

"Ik wel," zegt Consuela. "Ik hou wel van een kort, slim bordspel als dit." Gunther is minder zeker: "Als korte filler kan Pandemic Hot Zone mogelijk nog wel op tafel komen, al hangt het van de spelersgroep af. Met een alfa-gamer zou ik dit nooit spelen." En Maï-Li? Die ziet zichzelf Pandemic Hot Zone spelen op vakantie: "De doos is niet groot, dus je kunt het spel makkelijk meenemen op reis."

Zou je Pandemic Hot Zone zelf kopen?

"Ik zou dit kopen om met mijn familie te spelen," zegt Maï-Li. Consuela lacht: "Laat me weten wanneer, dan kom ik op bezoek!" Gunther past voor de uitnodiging: "Mijn smaak ligt eerder bij langere 'expert'-spellen."


Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

The Little Mermaid in de cinema vanaf 24 mei

De première van The Little Mermaid staat bijna om de hoek. Eén van de bekendste Disney verhalen, geregisseerd [...]

10/03/2023

Antwerpse studenten gaan zorgzaam van deur tot deur

Het project Zorgzame Straten en de studenten van het graduaat Maatschappelijk Werk van Thomas More werken [...]

10/03/2023

Eerste studentenleven-expo georganiseerd in Antwerpen

Laatstejaarsstudenten van het secundair hebben binnenkort een zware opdracht: op zoek naar een nieuwe [...]

09/03/2023

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84