Image
08/08/2022

Groentecurry met rijst op recept van Viviane Van Dyck

Viviane Van Dyck begon haar carrière in de keuken van het dansgezelschap van Anne Teresa de Keersmaeker. Intussen geeft ze al meer dan 20 jaar kooklessen en werkt ze als vegan chef en receptontwikkelaar bij Foodmaker. Speciaal voor GUIDO deelt ze een recept uit haar kookboek Vegans are better lovers.


"In mijn jeugd stond er drie keer per dag vlees op tafel," aldus Viviane. "Toen ik in Antwerpen op kot ging, kookte ik elke dag aardappelen, groenten en vlees. Na een jaar paste ik niet meer in mijn kleren. Op een mooie lentedag stak ik de straat over voor de opendeurdag van de shiatsuschool. Ik wilde bijleren over Japanse drukpuntmassage, maar raakte niet voorbij de keuken. Daar stond een vrouw te koken op een klein gasvuurtje. In minder dan een halfuur wist ze me kraakhelder uit te leggen wat voedsel kan doen met je lichaam én geest. Ik voelde meteen dat wat deze vrouw zei, klopte voor mij. En wat ze op het bord toverde, vond ik verrukkelijk."

Groentecurry met rijst

Ingrediënten

4 el zonnebloemolie

160 g ui, fijngesneden

15 g rood pepertje, fijngesneden

2 g mosterdzaad

2 stengels citroengras, opengeklapt

4 limoenblaadjes

1¼ tl kurkuma

½ tl korianderpoeder

½ tl tikka-masalakruiden

½ tl komijnpoeder

200 g zoete aardappel, in kleine blokjes

80 g wortel, in schijfjes

150 g tomatenblokjes

400 ml kokosmelk

½ el fijn wit zeezout

75 g broccoli, in roosjes

Klein handvol verse koriander, fijngesneden

2 tl limoensap

1 cup basmatirijst

Bereiding

• Verwarm de olie en stoof de ui met het rode pepertje, het mosterdzaad, het citroengras, de limoenblaadjes en de droge kruiden gedurende 5 minuten.

• Voeg de zoete aardappelblokjes, wortelschijfjes en tomatenblokjes toe en stoof 10 minuten.

• Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook, laat 10 minuten sudderen.

• Voeg de broccoliroosjes toe en laat nog 5 minuten sudderen.

• Werk af met de verse koriander en het limoensap.

• Serveer met gebakken rijst.


  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Chiro viert haar negentigjarig bestaan met een stevig feestje

Chirojeugd Vlaanderen bestaat dit jaar negentig jaar, en wil dat niet onopgemerkt voorbij laten gaan. [...]

08/04/2024

Meer dan vijftig nieuwe studentenkoten bij Thomas More in Lier

In Lier komen er in de toekomst 53 nieuwe studentenkoten bij op de campus van de Thomas More hogeschool. [...]

07/04/2024

Europese Commissie wil Europees diploma

Een diploma dat in alle Europese lidstaten erkend is, dat is waar de Europese Commissie op termijn van [...]

07/04/2024

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84