Image
25/09/2022

GUIDO's studentenpanel test 'Exploding Kittens NSFW Edition'

Maï-Li, Gunther en Consuela zijn dol op gezelschapsspellen. Zij vormen GUIDO's studentenpanel en hebben voor ons het spel Exploding Kittens NSFW Edition getest.

Zelf Exploding Kittens spelen? We geven enkele exemplaren weg via onze wedstrijdpagina!


Wat is Exploding Kittens?

"Je moet gewoon lezen of doen wat op de kaart staat, en wie een exploding kitten trekt, valt af" zegt Maï-Li. Gunther heeft daar een vakterm voor: "Last man standing".

Wat vind je van de opbouw en spelervaring?

Consuela: "Dit is leuk en eenvoudig, ideaal om te spelen met een groep vrienden die geen zin hebben in een ingewikkeld spel, maar gewoon eens willen lachen met pikante humor."

Zijn de spelregels moeilijk?

Gunther vindt het supereenvoudig: "Je krijgt een starthand van 8 kaarten. In jouw beurt leg je zoveel kaarten af als je wil. Aan het einde van je beurt, neem je altijd een kaart. Trek je een exploding kitten en kan je die niet ontmantelen, dan is het spel voor jou over. Zo wordt gespeeld tot één iemand overblijft."

Ziet Exploding Kittens er mooi uit?

"De kaarten zijn stevig en hebben een leuke stijl van prentjes," zegt Maï-Li. "De tekstjes zijn soms wat simpel en kinderlijk." "Ik vond de tekstjes juist leuk," oppert Consuela. Gunther is niet akkoord: "Volgens mij is dit seksueel getinte puberhumor."

Zit de spelduur goed?

Gunther vond het lang genoeg, "zeker omdat spelers die vroeg uit het spel liggen, vervolgens moeten toekijken." Consuela vond dat juist leuk. "Kort, krachtig en niet te moeilijk, zo heb ik mijn spellen graag."

Zal je Exploding Kittens nog opnieuw spelen?

"Nou en of," zegt Consuela, "want ik heb daar de juiste vriendenkring voor." Gunthers voorkeur gaat niet uit naar dit spel, want: "Ik houd eerder van strategische spellen met wat meer diepgang." Maï-Li concludeert: "Dit spel is niet echt mijn ding, dus ik zal het waarschijnlijk niet meer spelen."

Zou je Exploding Kittens zelf kopen?

"Nee," zegt Maï-Li. "Het is niet uitdagend genoeg en vrij duur voor wat het is." Gunther wijst er wel op dat Exploding Kittens een van de meest succesvolle crowdfundcampagnes op Kickstarter heeft gehad voor boardgames, wat een incentive had kunnen zijn om het te kopen. Consuela twijfelt niet: "Yep, want dit spel is ideaal voor wulpse kotfeestjes."

 

Maï-Li

Gunther

Consuela

Spelplezier

2

2

3

Uitdaging

1

1

2

Moeilijkheidsgraad

1

1

1

Spelduur

1

1

1

Geluksfactor

5

5

4


Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

  • Slider
  • Slider

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84