Image
04/10/2022

'Rebel', de nieuwe Adil & Bilall

Adil en Bilall zeiden het al tijdens interviews voor Patser, vier jaar geleden: "Als wij geen film maken over de Belgische Syriëgangers, wie dan wel?" Ze hebben woord gehouden, en Rebel is een indrukwekkende prent geworden.


Vintage Adil en Bilall ook: een volstrekt unieke mix tussen virtuoos gefilmde actiescènes, pakkend sociaal drama en bedwelmende, videoclip-achtige choreografieën van Sidi Larbi Cherkaoui. Acteur en rapper Aboubakr Bensaihi, die ook al de hoofdrol speelde in hun tweede film Black, geeft al wat hij in huis heeft als een Brusselse Marokkaan die naar Syrië vertrekt en daar wordt opgezogen in de IS-hel. Op het thuisfront in Molenbeek wordt zijn jongere broer (gespeeld door Adils broer Amir) eveneens geronseld, tot wanhoop van hun moeder. Rebel is een wervelend visueel spektakel dat tegelijk diep doet nadenken, en dat is iets wat bij ons alleen Adil en Bilall kunnen.

Tekst: Herbert De Paepe


Comment

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84