Image
05/12/2022

GUIDO's studentenpanel test de OPPO Reno8

GUIDO zocht en vond drie studenten met oog voor snufjes en technisch detail en gaf hen de kans de Reno8 te testen, de gloednieuwe smartphone van OPPO.


GUIDO's studentenpanel

Maud Voets

    studeert Rechten aan UGent

 

Clarisse Docq

    studeert Psychologie aan UCLouvain

 

Luka De Muylder

    studeert Marketing aan Hogent

 

Wat was jullie eerste indruk?

"Ik had al een Android-gsm," zegt Maud. "De transfer verliep erg vlot: alle apps en foto's kon ik probleemloos overzetten. Ik was ook blij dat de Reno8 ongeveer even groot is als mijn vorige smartphone."

Clarisse was meteen onder de indruk: "Wow, wat een groot en helder scherm, een duidelijke verbetering ten opzichte van de Xiaomi die ik tot nu toe gebruikte. De configuratie van de Reno8 verliep eenvoudig en snel."

Ook Luka was op het eerste moment overweldigd: "Wat zag alles er groot uit, vergeleken met mijn Samsung. Een enorm grote oplader, de camera’s op de achterkant... misschien wel té groot! Eens ik hem had opgestart, voelde de Reno8 echter goed aan. Ik heb alle apps en bestanden zonder problemen overgezet."

Wat vinden jullie van het design?

"Het design krijgt van mij 4 op 5," vindt Maud. "Ik ben blij verrast om eens uit mijn comfortzone te worden getrokken door de kleur van het toestel. Het scherm is elegant en ik ben tevreden dat de vingerafdruk erin is ingewerkt."

Clarisse geeft zelfs 5/5 voor het design. "Het regenboogeffect op de achterkant is schitterend," zegt ze. "Ik vind het ook erg handig dat de volumeknop en de aan/uitknop niet aan dezelfde kant van de telefoon staan."

Luka is onder de indruk van designsnufjes die zijn vorige gsm niet had. "Als je een bericht of melding ontvangt, licht de zijkant van het scherm op. De wekker is ook leuk en origineel: je kan wakker worden met het geluid van het weer van de dag."

Wat vinden jullie van de camera's?

"De camera's werken goed in verschillende lichtomstandigheden," merkt Maud op. "Als ik vergelijk met de gsm van vrienden, nemen zij soms overbelichte of veel te donkere foto's, een probleem dat ik met de Reno8 niet heb."

"De fotokwaliteit is top," aldus Clarisse. "Wat mij specifiek aanspreekt bij de camera's, is dat je de foto's al kunt retoucheren nog voor je ze hebt genomen!"

"Ik moet eerlijk toegeven dat ik eerst wat sceptisch was over de camera's," zegt Luka, "maar na een paar dagen gebruik ben ik er toch heel tevreden over. De camera's doen het prima, ook in het donker en bij fel licht."

Wat vinden jullie van het dagelijks gebruik?

Maud is tevreden: "De Reno8 is voor mij een stap vooruit ten opzichte van mijn vorige telefoon. De batterij laadt snel op, zodat ik de gsm ook tussendoor kan opladen. Ook de grote opslagruimte bevalt me, zodat ik massa's foto's zal kunnen maken. Kortom, de Reno8 krijgt van mij een mooie 4,5 op 5."

Clarisse is goudeerlijk: "Eh... ik beken dat ik de telefoon tijdens de test heb laten vallen. Gelukkig komt de Reno8 standaard met een reeds geplaatste screenprotector. En kijk, de gsm werkt nog perfect, dus de Reno8 is in elk geval schokbestendig. De batterij is top, ik doe er soms twee dagen mee. Ook fijn is dat de telefoon snel blijft werken als er meerdere apps tegelijk draaien. Ten slotte hou ik van de 'OPPO Relax'-app als ik ga slapen. Eindverdict: 4 op 5."

Luka vindt de Reno8 "een goeie, snelle smartphone die doet wat je vraagt. Een heus pluspunt vind ik de vinger- en gezichtsherkenning, die beide supervlot werken. Een meevaller is dat mijn smartwatch van Samsung ook op deze gsm functioneert, iets waar ik op voorhand wat schrik van had. Kortom, de Reno8 begint volledig ingeburgerd te raken in mijn dagelijkse gewoontes. Hij reageert zeer vlot op al wat ik doe en verwacht. Ik geef dit toestel 4 op 5."

Meer informatie over de Reno8?

Surf naar www.oppo.com

10% korting in de OPPO-webshop

Lezers van Guido Magazine krijgen 10% korting in de OPPO-webshop.

Scan de QR-code en gebruik de promocode GUIDO-OPPO, geldig tot en met 31/1/2023 op het hele assortiment in de e-store.

https://oppo-belgium.store/


Comment

  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84