Image
07/12/2022

GUIDO's studentenpanel test het gezelschapsspel 'Just One'

Maï-Li, Gunther en Consuela zijn dol op gezelschapsspellen. Zij vormen GUIDO's studentenpanel en hebben voor ons het spel Just One getest.


Wat is Just One?

"Dit spel is een moderne variant van 'wie/wat ben ik', met een leuke twist," zegt Gunther. Maï-Li vult aan: "Het is de bedoeling dat je 13 kaarten trekt. Per kaart kies je een woord dat je moet raden. Je vrienden schrijven aanwijzingen op hun bordje en dan is het aan jou om ze alle 13 te raden."

Wat vind je van de opbouw en spelervaring?

Gunter glimlacht: "Just one is heel leuk in een grote groep. Soms huilen we van het lachen!" Ook Consuela heeft al tranen gelachen met dit spel. Maï-Li beaamt: "Je kunt al snel in 'geërgerde' lachbuien schieten wanneer iemand een simpel woord niet kan raden."

Zijn de spelregels moeilijk?

"Helemaal niet," zegt Consuela. "Integendeel, er zijn eigenlijk geen regels, enkel richtlijnen." Volgens Gunther zit de uitdaging vooral in het kiezen van goede tips.

Ziet Just One er mooi uit?

"Ik hou van die kleine, afwasbare bordjes," zegt Maï-Li. "Yep," pikt Gunther in, "zo is er tenminste geen gedoe met pen en papier." Consuela is het daarmee eens en wijst bovendien op de heldere, leesbare spelkaartjes, met veel variatie."

Zit de spelduur goed?

"Soms lig je er snel uit als je na een beurt het woord niet kunt raden," zegt Maï-Li, "maar het spel duurt sowieso niet lang, dus dat geeft niet." Gunther knikt: "Op de doos staat 20 minuten. Als je, volgens de regels, met 13 kaarten speelt, is dat inderdaad correct."

Zal je Just One nog opnieuw spelen?

Onze drie GUIDO-testers zijn het roerend eens: "Graag!" Ze vinden het een bijzonder leuk en origineel spel, geschikt voor alle leeftijden.

Zou je Just One zelf kopen?

"Ik wil dit spel in huis voor de eindejaarsfeesten!" beslist Consuela. Ook Maï-Li wil graag een exemplaar aanschaffen. Gunther wacht vol spanning op een set nieuwe spelkaartjes, want hij is klaar voor nieuwe uitdagingen.

Maï-Li

Gunther

Consuela

Spelplezier

4

4

5

Uitdaging

2

3

3

Moeilijkheidsgraad

1

2

2

Spelduur

1

1

1

Geluksfactor

2

2

3


Comment

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

Meer buitenlandse studenten blijven in België om te werken

Buitenlandse studenten blijven na het afronden van hun studies vaker in België. Dat zegt Nicole de Moor, [...]

14/05/2024

Odisee-hogeschool ziet aantal tweede semester-starters met 65% stijgen

Het aantal studenten dat aan de Odisee-hogeschool in het tweede semester start, is met 65 procent gestegen [...]

13/05/2024

Jongeren in Menen kunnen aangeven waar ze zich onveilig voelen

De stad Menen wil plaatsen waar jongeren zich onveilig voelen in kaart brengen. Hoe? Door QR-codes [...]

12/05/2024

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84