Image
15/12/2022

Tolkien is onverwoestbaar

Het eerste seizoen van The Rings of Power, de peperdure prequelreeks op The Lord of the Rings, is integraal te bingen op Amazon Prime Video. Voor de Vlaamse Tolkienkenner Johan Vanhecke was het een mooie gelegenheid om zijn interessante boek In de ban van Hobbits & Elfen te updaten en opnieuw uit te geven.


Vanhecke, die eerder al biografieën schreef over Johan Daisne en Hendrik Conscience, is al veertig jaar lid van de Tolkien Society en draagt de speld van verdienste van het Nederlandse Tolkiengenootschap Unquendor. Een kenner dus, en dat blijkt ook uit dit boek. Je krijgt een beknopte biografie van Tolkien, een verhelderend overzicht van de decennialange bevalling die de publicatie van The Lord of the Rings is geweest en een antwoord op de vraag of de postuum gepubliceerde werken The Silmarillion en The History of Middle-Earth echt zo taai zijn als wordt beweerd. Kers op de taart is een lusvormige Tolkienwandeling door Oxford, zodat je dit boek nadat je het hebt uitgelezen nog kunt gebruiken als reisgids.

Tekst: Herbert De Paepe


Comment

  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84