Kip caesar quesadilla uit de Keuken van Sou
Voor Soumia "Sou" Aattaoui, een Limburgse foodblogster met Marokkaanse roots, is koken als ademen en knipperen met de ogen: het gaat vanzelf en ze kan niet zonder. Keuken van Sou is haar eerste kookboek. Speciaal voor GUIDO deelt ze een recept.
"In de herinneringen aan mijn jeugd speelt eten altijd een rol," zegt Sou. "Van momenten waarop ik een taart bakte in de zandbak tot al staand op een stoel toekijken bij mijn mama in de keuken. Al snel begon ik haar te helpen en ze leerde me de kneepjes van het vak. Toen ik die onder de knie had, begon ik zelf te experimenteren. Ik droomde ervan om op een dag mensen te kunnen verrassen en inspireren met mijn eigen recepten. Die kinderdroom is uitgekomen."
KIP CAESAR QUESADILLA
Ingrediënten
• 450 g kipfilet
• 2 teentjes knoflook
• 2 el dijonmosterd
• 1 el zonnebloemolie
• 1 el gedroogde rozemarijn
• Sap van ½ citroen
• 100 g geraspte parmezaan
• 2 ansjovisfilets
• 4 el mayonaise
• 2 el olijfolie
• Sap van ½ citroen
• 1 tl sojasaus
• 1 tl tomatenketchup
• 1 el natuurazijn
• 6 kleine tortillawraps
• 200 g geraspte mozzarella
• 100 g sla
• 1 sneetje brood
• Zout
• Peper
Bereiding
• Snijd de kip in fijne blokjes. Hak de knoflook fijn.
• Doe de kippenblokjes in een kom. Voeg alle ingrediënten voor de kip toe en meng goed.
• Verhit een scheut olie in een pan op een middelhoog vuur. Bak de kip gaar. Schep op een bord en zet aan de kant.
• Hak de ansjovis fijn.
• Doe alle ingrediënten van de dressing in een kom en meng goed.
• Toast het sneetje brood en snijd in blokjes.
• Leg een tortillawrap op je werkplek en verdeel hierover 2 à 3 eetlepels geraspte mozzarella. Voeg een blaadje sla toe en schik daarop enkele kippenblokjes.
• Schep 1 eetlepel saus over de kip. Voeg de broodblokjes toe en werk af met 1 eetlepel geraspte mozzarella.
• Dek af met een tortillawrap en duw zacht aan.
• Verhit een scheutje olie in een pan op een laag vuur.
• Bak de quesadilla in 2 à 3 minuten aan beide zijden goudbruin.
• Herhaal voor de overige quesadilla's.
• Snijd de quesadilla's in tweeën en serveer met de saus. Werk af met de geraspte parmezaan.