Image
16/02/2023

Gepofte aardappel met kip-chiliroomsaus uit de Keuken van Sou

Voor Soumia "Sou" Aattaoui, een Limburgse foodblogster met Marokkaanse roots, is koken als ademen en knipperen met de ogen: het gaat vanzelf en ze kan niet zonder. Keuken van Sou is haar eerste kookboek. Speciaal voor GUIDO deelt ze een recept.


"In de herinneringen aan mijn jeugd speelt eten altijd een rol," zegt Sou. "Van momenten waarop ik een taart bakte in de zandbak tot al staand op een stoel toekijken bij mijn mama in de keuken. Al snel begon ik haar te helpen en ze leerde me de kneepjes van het vak. Toen ik die onder de knie had, begon ik zelf te experimenteren. Ik droomde ervan om op een dag mensen te kunnen verrassen en inspireren met mijn eigen recepten. Die kinderdroom is uitgekomen."

GEPOFTE AARDAPPEL MET KIP-CHILIROOMSAUS

Ingrediënten (4 personen)

• 4 grote aardappelen

• 60 g roomboter

• 4 tl geraspte mozzarella

• 500 g kipfilet

• 400 ml zonnebloemolie

• 200 ml kookroom

• 60 ml water

• 50 g geraspte parmezaan

• 2 eiwitten

• 1 ui

• 1 wortel

• 1 groene paprika

• 1 handvol rucola

• 3 teentjes knoflook

• 2 el maïzena

• 2 el zoete chilisaus

• 1 el sojasaus

• 1 el oestersaus

• ½ tl zwarte peper

• 1 tl zout

• 1 tl paprikapoeder

Bereiding

• Verwarm de oven voor op 175°C.

• Was de ongeschilde aardappelen, droog ze af en smeer ze in met wat olie.

• Bekleed een bakplaat met bakpapier. Plaats de aardappelen erop en zet 1 uur in de oven.

• Snijd de aardappelen in de lengte open tot in het midden.

• Duw de zijkanten naar binnen toe.

• Voeg een snufje zout, boter en geraspte mozzarella toe aan elke aardappel.

• Meng voorzichtig met een vork.

• Snijd de kipfilet en de wortel in blokjes. Snijd de groene paprika in grove stukken.

• Snipper de ui en hak de look grof.

• Doe de kipfilet, het zout, de eiwitten en de maïzena in een kom en meng onder elkaar.

• Verwarm de olie in een diepe pan en frituur de kippenblokjes.

• Verhit een scheut olie in een andere pan op een middelhoog vuur.

• Voeg de knoflook en de ui toe. Bak 2 minuten tot de ui glazig is.

• Voeg de paprika en de wortel toe en bak in 3 minuten beetgaar.

• Giet de zoete chilisaus, de sojasaus, de oestersaus en het water erbij en kook gedurende 3 minuten.

• Voeg de kookroom, de kippenblokjes, het paprikapoeder en de zwarte peper toe en meng. Laat de saus 3 à 4 minuten opwarmen op een middelhoog vuur.

• Schep de saus in en over de gepofte aardappelen. Werk af met rucola en geraspte parmezaan.


  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

UGent opent eigen coworkingspace voor student-ondernemers

DO!, het centrum voor (student-)ondernemerschap van de UGent, heeft een gloednieuwe coworkingspace geopend [...]

06/04/2022

Giant-sausrecept van Quick voor meer dan 30.000 dollar verkocht als NFT

Tijdens een online veiling had een fan van Quick 31.140 dollar (dat is 27.755 euro) over om een uniek [...]

05/04/2022

Flee wint European University Film Award

De animatiefilm Flee van Jonas Poher Rasmussen werd winnaar van de European University Film Award. [...]

04/04/2022

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84