Image
22/11/2022

Een Belgische rapper verwerkt verbale agressie op tram en metro in muziek

"Fils de pute", "Espèce de salope", "Ferme ta gueule"… Deze woorden zijn de lyrics van de nieuwe single van rapper Youssef Swatt's. Maar dat niet alleen, het zijn ook de scheldwoorden die het MIVB-personeel dagelijks naar hun hoofd geslingerd krijgen.


Vorig jaar telde de MIVB 657 verbale en 113 fysieke aanvallen van passagiers op haar personeel. Dat zijn er gemiddeld 2 per dag. In werkelijkheid zijn het er zoveel meer aangezien niet alle aanvallen gemeld worden.

Met deze uit het leven gegrepen single ('Respect') wilt MIVB, met hulp van jonge Belgische rappertalent Youssef Swatt’s oproepen tot meer wederzijds respect. Swatt’s, wiens vader ook echt chauffeur is, twijfelde niet om zijn stem te lenen aan dit uniek project.

«Er zitten mensen aan het stuur van deze indrukwekkende voertuigen. Wij zijn al zo onderhevig aan de stress van het netwerk en aan incidenten. En beleven ze mee met de passagiers. Wij hebben ook de verantwoordelijkheid om oplossingen te vinden om de dienst te herstellen. In deze situaties doen kleine gebaren als een hallo, een glimlach of een bedankje veel», zegt Stella Gbossa, een metrobestuurder.

Ontdek de videoclip hier:

 


Comment

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84