Image
31/01/2023

Wat te doen na een studie, vijf ideeën

Ben jij binnenkort klaar met je studie en wil je graag aan de slag met werken of weet je nog helemaal niet wat je wilt doen? Het is tegenwoordig steeds moeilijker om van een vaak veel te theoretische studie gelijk over te schakelen naar de praktijk. Daarom is het belangrijk om te weten waar je kunt beginnen op de arbeidsmarkt. In dit artikel bespreken we een aantal ideeën, zodat je een beetje een idee hebt wat je kunt doen.


Het eerste idee: ga lekker reizen

Heb je lang in de schoolbanken gezeten? Dan is het nu tijd om van je vrijheid gebruik te maken en de wereld te gaan verkennen. Je kunt ervoor kiezen om in Australië of Nieuw-Zeeland te gaan backpacken, of vindt je dat er al te veel mensen zijn die dat hebben gedaan? Ga dan bijvoorbeeld een paar maanden wonen en werken in Hong Kong om Chinees te leren of naar Colombia om Spaans te leren, dat staat prachtig op je cv.

Het tweede idee: solliciteer in het buitenland

Het is tegenwoordig bijna beter om te wonen en werken in het landen buiten Europa, aangezien je veel minder geld kwijt bent aan dingen als huur en gas-, water- en licht. Maar ook in buurlanden is het goed toeven. Wil je wel een avontuur aangaan door een baan in jouw studiegebied te zoeken in het buitenland? Dan kun je via werken in het buitenland de perfecte baan voor jezelf zoeken.

Het derde idee: gooi het over een andere boeg

Als je al wat langer aan het zoeken bent naar een baan in jouw studiegebied en het wil maar niet lukken, dan is het ook een goed idee om het over een andere boeg te gooien. Je hoeft namelijk niet per se werk te vinden dat aansluit op jouw studie. Probeer gewoon iets heel anders: dat staat niet alleen leuk op je cv, het geeft je ook meer ervaring.

Het vierde idee: ga voor flexibel

Het is ook een leuk idee om een baan te zoeken waar je heel flexibel bent, zeker als je dat als muziek in de oren klinkt. Wie wil er nou zijn hele leven een 9 tot 5 baan? Het is veel leuker om flexibel te zijn en gewoon vanaf thuis, vanuit een Amsterdams cafeetje, vanuit een boottripje naar Londen of vanuit je vakantieverblijf in Texel te werken. IT’er worden is iets dat iedereen kan en het is een goed idee om bijvoorbeeld cursussen te gaan volgen.

Het vijfde idee: kies voor een uitzendbureau

Het klinkt altijd een beetje sneu; een uitzendbureau. Toch hoeft dat niet altijd per se zo te zijn. Het leuke van een uitzendbureau is dat de medewerkers van zo’n bureau een baan zoeken voor waar jij goed in bent. Via een bureau zoals deze recruitment agency, kun je bijvoorbeeld leuke banen in de food- en agrosector vinden zowel in Nederland als in de rest van de wereld. 

Conclusie

Lukt het niet meteen om een leuke baan te vinden? Geen nood! Er zijn altijd wel plekken waar je terecht kunt, ook al heb je dat niet helemaal gestudeerd. Het belangrijkste van jouw kant: enthousiast zijn en klaar om de handen uit de mouwen te steken.


Comment

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84