Image
13/03/2023

Het heftige studentenjaar van Pommelien Thijs

Tussen haar acteer- en zangopdrachten door ging Pommelien Biologie studeren aan de KU Leuven. Ze was geslaagd, maar hield de studie na één jaar toch voor bekeken.


"Door covid wist ik op een bepaald moment totaal niet meer wat ik wou doen met mijn leven. Oké, #LikeMe was er wel, maar ik heb ook een grote interesse in wetenschap. Moest ik daar iets mee aanvangen? Ik heb me dan ingeschreven aan de KU Leuven, maar was tegelijk ook songs aan het uitbrengen. Die combinatie was hels! Uiteindelijk is het wel gelukt, maar ik heb toen beslist dat ik die studie niet per se moest voortzetten om mezelf te bewijzen dat ik het kon. Ik vond Biologie wel interessant. Misschien maak ik die studie later nog af."

"Alle projecten die ik doe, zijn enorm leerzaam. Ik slorp kennis op als een spons, en op dit moment heb ik niet het gevoel dat de universiteit me daarbij kan helpen. Een hogere kunstopleiding had ook nog gekund, maar dan moest ik alles waar ik mee bezig ben stopzetten, en dat zag ik niet zitten. De keuze om mijn studie on hold te zetten, lag dus voor de hand, al heb ik er wel een paar nachten van wakker gelegen. Studeren is boeiend, maar het past momenteel niet in mijn leven."

"Ik miste het studentenleven, maar dat heb ik handig opgelost door te gaan samenwonen met twee studenten. (lacht) Mijn twee beste vriendinnen studeren nog en we huren samen een appartement in Leuven. Zo kan ik alsnog mijn portie van het studentenbestaan meepikken."

Tekst: Herbert De Paepe

Foto: VRT


Comment

  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84