Recept: Vegan kaas met macadamianoten
Aurélie Glorieux - ze werd geboren in België, maar woont en werkt in Californië - studeerde bewegingsleer. Dankzij haar ouders, die verschillende restaurants uitbaatten, leerde ze al vroeg koken. Door haar werk als kinesiologe werd ze zich bewust van de link tussen energie, mentale gezondheid en voeding. Sindsdien combineert ze haar roots in de traditionele gastronomie succesvol met de hedendaagse principes van de gezondheidskeuken. Even proeven?
Ingrediënten:
- 250 g macadamianoten
- 2 capsules melkfermenten (acidophilus en bifidus, te vinden bij de
probiotica in biologische winkels)
- 150 ml water
- 2 gedroogde tomaten
- ½ teentje knoflook
- ¼ kopje bieslook (of lente-uitjes)
- 2 eetlepels walnootolie (of olijfolie)
- fleur de sel
- peper
Bereiding:
1. Mix de macadamianoten met het licht opgewarmde water op maximale snelheid in de blender.
2. Voeg de melkfermenten toe en blijf zachtjes mengen. Je zou een vrij gladde, dikke, roomkaasachtige consistentie moeten krijgen. Als je met je blender deze consistentie niet kunt bereiken, voeg dan water toe en zeef het mengsel vervolgens door een kaasdoek.
3. Doe de kaas in een kom, dek af met een doek, en laat 24 uur rusten op kamertemperatuur.
4. Voeg alle ingrediënten voor het garnituur toe: knoflook, fleur de sel, peper, gehakte zongedroogde tomaten, bieslook en walnootolie.
5. Smeer deze kaas op brood als ontbijt.
Tip van Aurélie
"Notenkaas is ook lekker als maki. Wikkel in een dunne reep courgette of komkommer en serveer als voorgerecht met een lekker gekruide rucolasalade."
greatfulkitchen.com