Recept: Courgetti met groenten en cashewnotencrème met look
Aurélie Glorieux - ze werd geboren in België, maar woont en werkt in Californië - studeerde bewegingsleer. Dankzij haar ouders, die verschillende restaurants uitbaatten, leerde ze al vroeg koken. Door haar werk als kinesiologe werd ze zich bewust van de link tussen energie, mentale gezondheid en voeding. Sindsdien combineert ze haar roots in de traditionele gastronomie succesvol met de hedendaagse principes van de gezondheidskeuken. Even proeven?
Courgetti met groenten en cashewnotencrème met look
Ingrediënten:
- 1 grote courgette
- 1 broccoli
- 1 boerenkool
- ½ bos platte peterselie
- 3 teentjes knoflook
- Knoflookpoeder
- 1 eetlepel tamari
- 1 theelepel olijfolie
- 120 g cashewnoten
- 4 eetlepels edelgist (of ¼ kopje parmezaan)
- ½ blokje groentebouillon
- 150 ml water
- zout
- peper
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 190°C.
2. Mix alle ingrediënten voor de cashewcrème in een blender.
3. Snijd de courgette in de lengte door en verwijder de pitten.
4. Wrijf in met een beetje olijfolie en bestrooi met zout, peper en knoflookpoeder.
5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de courgettehelften erop, met de gesneden kanten naar beneden.
6. Bak 40 tot 45 minuten.
7. Snijd de boerenkool in reepjes en de broccoli in roosjes.
8. Verhit de olijfolie in een pan, voeg de broccoliroosjes, het gehakte knoflookteentje en de tamari toe. Verwarm 4 tot 5 minuten op een matig vuur.
9. Voeg de boerenkoolreepjes toe, breng op smaak met zout en peper en kook nog 2 tot 3 minuten tot de boerenkool zacht is.
10. Haal de courgettehelften uit de oven, laat ze afkoelen en schraap dan met een vork spaghettislierten uit de schil.
11. Meng de slierten in een grote kom met de gehakte peterselie, broccoli, boerenkool en ¾ van de cashewcrème.
12. Verdeel het mengsel over 4 kommen. Beleg elk met de resterende cashewcrème, gesneden rode ui, cashewnoten en bestrooi met de edelgist.
greatfulkitchen.com