Image
20/02/2023

“De pil” voor mannen komt eraan

Een nieuw onderzoek van Weill Cornell Medicine (onderzoekscentrum in New York) naar een anticonceptiepil voor mannen klinkt veelbelovend. De mannelijke pil zou niet-hormonaal zijn, oraal zijn en geen permanente onvruchtbaarheid geven.


Mannen zouden de pillen een uur voor seksuele interactie moeten nemen om hun zaadcellen te verdoven. Dat wil zeggen dat de zaadcellen een tijdje niet meer kunnen zwemmen en dus geen eicel kunnen bevruchten. Dit voorkomt wel enkel zwangerschap, maar geen soa. Daarvoor moet je nog steeds een condoom dragen. 

Tot nu toe hebben mannen nog maar twee anticonceptiemiddelen: een condoom of sterilisatie. Op dit moment is de anticonceptiepil getest op muizen en die test lijkt geslaagd. Als de pil door alle onderzoeksfases geraakt, zou dit misschien wel de oplossing kunnen zijn voor een niet-permanent anticonceptiemiddel voor mannen.

Tekst: Alice Seghers

Beeld: Nadezhda Moryak


Comment

  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84