Image
22/02/2023

Goedkoper studentenleven met deze 5 tips

Het leven is duur en dat voelen we ook in onze studentenportemonnee. Een vast inkomen hebben we vaak niet en het geld van onze vakantiejobs is ook niet onuitputbaar. Daarom hieronder 5 tips om jouw studentenleven wat goedkoper door te komen:


  1. Kijk waar je studentenkortingen kan krijgen. Er zijn zoveel cafés, winkels, evenementen… die studentenkortingen uitdelen, dus gebruik die zolang je nog kan! Bekijk zeker eens de voordeelbonnen uit de Guido Stadsgids, daar vind je altijd wat.
  2. Ga niet met honger naar de winkel. Dan koop je altijd meer dan je eigenlijk nodig hebt en vaak eet je het niet eens op.
  3. Kook samen met vrienden! Een maaltijd voor twee is goedkoper dan een maaltijd voor één. Ga samen naar de winkel, deel de kosten en praat wat bij. Twee vliegen in één klap.
  4. Kan je het twee keer kopen? Als je echt iets wilt, maar datgene kost je wel wat, kijk dan of je het twee keer zou kunnen kopen met je geld. Gaat dat niet, probeer dan nog even te sparen zodat je jezelf niet in de nesten werkt.
  5. Spring op de fiets of ga te voet! De lente is nog maar even wachten, en zo op tijd komen die bussen toch nooit. Bespaar je geld op een buskaart en neem voortaan je fiets naar campus.

 

Tekst: Alice Seghers

Foto: Emil Kalibradov via Unsplash


Comment

  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84