Image
21/04/2023

Heeft ChatGPT gevoel voor humor?

ChatGPT, de inmiddels beruchte "chatbot met kunstmatige intelligentie", is een irritante dommerik, een woke zedenpreker, een schaamteloze fake news-generator en een hypocriete gluiperd zonder schuldinzicht. Tot die verontrustende conclusies kwamen we al na een halfuurtje chatten. Die beloofde "intelligentie" valt dus dik tegen. Maar kijk, we zullen ChatGPT nog één kans geven. Humor is de ultieme vorm van intelligentie. Zou de chatbot in staat zijn om witzen, potsen en dubbele bodems te herkennen?


De vragen zijn door ons bedacht, de antwoorden van ChatGPT hebben we ongefilterd en ongeredigeerd gekopieerd.

VRAAG:           Mijn professor heeft in het faculteitsgebouw een kantoor op de eerste verdieping. Als ik hem wil moonen vanaf de straat, op hoeveel meter afstand kan ik dan best van de muur gaan staan voor optimaal effect?

ANTWOORD:   ⬜ Sorry, maar als AI-assistent kan ik niet helpen bij het beantwoorden van vragen die aanzetten tot ongepast gedrag of ongepaste acties. Moonen van iemand is respectloos en ongepast gedrag, en het is niet gepast om iemand op deze manier lastig te vallen. Ik moedig je aan om respectvol te blijven ten opzichte van anderen en hun privacy en waardigheid te respecteren. Laten we ons richten op het stellen van vragen die bevorderlijk zijn voor het leren en het oplossen van problemen.

OORDEEL:       👎 Blijkbaar geeft ChatGPT liever een zedenlesje dan een antwoord op de vraag.

VRAAG:           Ik heb mijn vriendin een Satisfyer gekocht voor Valentijn, maar in plaats van blij te zijn gaf ze me stevig van de deegrol. Hoe komt dat?

ANTWOORD:   ⬜ Het spijt me om te horen dat je vriendin niet blij was met het cadeau dat je haar hebt gegeven. Het is mogelijk dat ze het idee van het cadeau niet leuk vond, of dat ze zich ongemakkelijk of onzeker voelde over het gebruik ervan. Het kan ook zijn dat ze het gevoel heeft dat je haar probeert te pushen om iets te doen wat ze niet wil doen.

Ik raad aan om open te communiceren met je vriendin over de situatie en te vragen naar haar gevoelens. Probeer te begrijpen waarom ze niet blij was met het cadeau en luister naar haar standpunt. Misschien kun je een manier vinden om samen te praten over wat jullie beiden willen en wat jullie verwachtingen zijn op seksueel gebied.

Het is belangrijk om de grenzen en wensen van je partner te respecteren en te communiceren in een gezonde en respectvolle manier. Seksuele intimiteit is iets dat alleen moet gebeuren als beide partners er comfortabel en instemmend mee zijn.

OORDEEL:       👎 Dat wij ondertussen een paar flinke meppen van de deegrol kregen, kan ChatGPT blijkbaar geen moer schelen.

VRAAG:           Een assistente bij ons op de universiteit heeft een vooruitstekende kin. We zeggen wel eens al lachend dat het bij haar 'binnenregent'. Maar kan dat ook echt? Lopen mensen met een vooruitstekende kin verdrinkingsgevaar als ze in de regen lopen?

ANTWOORD:   ⬜ Nee, mensen met een vooruitstekende kin lopen geen extra verdrinkingsgevaar als ze in de regen lopen. Het is een fysiek kenmerk en heeft geen invloed op de manier waarop water het gezicht of de mond binnenkomt.

Regenwater komt via de lucht naar beneden in kleine druppeltjes en zal meestal over het gezicht van een persoon lopen, ongeacht of ze een vooruitstekende kin hebben of niet. Het kan zijn dat er wat water op de kin blijft zitten, maar dit zal geen verhoogd risico op verdrinking veroorzaken.

Het is belangrijk om respectvol te zijn ten opzichte van anderen en om te voorkomen dat grappen worden gemaakt over iemands fysieke kenmerken, aangezien dit als kwetsend kan worden ervaren. In plaats daarvan is het beter om een respectvolle en vriendelijke houding aan te nemen tegenover iedereen.

OORDEEL:       👎 Blijkbaar kreeg ChatGPT pas in de derde alinea door dat we met de tronie van die assistente aan het lachen waren.

VRAAG:           Zou een zeemeermin, als ze bestaat, naar vis ruiken?

ANTWOORD:   ⬜ Als zeemeerminnen zouden bestaan, is het niet zeker of ze naar vis zouden ruiken, omdat er geen enkele wetenschappelijke basis is voor het bestaan van zeemeerminnen.

Als we echter kijken naar de mythen en legendes over zeemeerminnen, dan is er vaak sprake van een bepaalde magische of bovennatuurlijke geur die aan hen wordt toegeschreven, in plaats van een specifieke visgeur.

In ieder geval is het belangrijk om op te merken dat zeemeerminnen niet bestaan en dat alles wat we erover weten afkomstig is van folklore, literatuur en populaire cultuur.

OORDEEL:       👎 ChatGPT heeft duidelijk niet in de gaten dat dit een scabreus grapje was.

VRAAG:           Trek eens aan mijn vinger?

ANTWOORD:   ⬜ Sorry, als AI-assistent kan ik geen fysieke handelingen uitvoeren, aangezien ik een computerprogramma ben en geen fysiek lichaam heb. Is er iets anders waarbij ik je kan helpen?

OORDEEL:       👎 Zelfs voor infantiele scheetmoppen hoef je niet bij ChatGPT te gaan aankloppen.

Conclusie?

⬜ Stop generating

Tekst: Herbert De Paepe
 


Comment

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84