Image
23/04/2023

GUIDO's studentenpanel test het gezelschapsspel 'Skull'

Alice, Gunther en Consuela zijn dol op gezelschapsspellen. Zij vormen GUIDO's studentenpanel en hebben voor ons het spel Skull getest.


Wat is Skull?

"Skull is een kaartspel dat wat wegheeft van poker, maar dan eenvoudiger en met mooiere kaarten," vat Consuela samen. Gunther is het daarmee eens: "Wie is de beste bluffer en doorziet de pokerface van de andere spelers?"

Wat vind je van de opbouw en spelervaring?

"Heel aangenaam," zegt Alice. Gunther legt uit: "Iedere speler krijgt 4 schijfvormige kaarten, waarvan 1 met een skull erop." Consuela pikt in: "De schedels moet je zien te vermijden, en dat doe je door te bluffen." "Inderdaad," antwoordt Gunther. "Dat bluffen is ronduit zalig. Uiteindelijk speel ik niet om te winnen, maar om anderen te doen verliezen."

Zijn de spelregels moeilijk?

"Het duurde even voor ik de regels door had," geeft Alice toe, "maar daarna was het niet moeilijk om te spelen." Gunther vindt de regels zelfs "heel eenvoudig. De spelregels in de doos zijn trouwens voorzien van duidelijke afbeeldingen."

Ziet Skull er mooi uit?

"Zeer mooi," vindt Alice. "Goed uitgewerkt, leuke tekeningen en mooie kleuren." Gunther weet waarom: "De door ons gespeelde versie is een reprint, met nieuw artwork op de kaarten. Inderdaad prachtig." Consuela voegt er enthousiast aan toe: "Die kleurrijke schedels doen me denken aan Dia de los Muertos."

Zit de spelduur goed?

"Skull is kort genoeg om een paar keer na mekaar te spelen," meent Gunther. "Klopt," zegt Alice. "Doordat het spel niet lang duurt, kan je het zeker twee keer spelen voor je het beu bent."

Zal je Skull nog opnieuw spelen?

Daar hoeft Gunther niet over na te denken: "Zeker. Skull zet ik voortaan op de planning als korte, luchtige afsluiter van een spellenavond." Ook Consuela zal nog meermaals de Skull-kaarten schudden: "Ik heb mijn vrienden stevig kunnen overbluffen met dit spel, en dat proeft naar meer! (lacht)"

Zou je Skull zelf kopen?

"Deze wil ik in huis, want ik ben er goed in en ik win graag," knipoogt Consuela met een samenzweerderig lachje. Alice aarzelt nog, maar Gunther zegt: "De roze doos en het kleine formaat schrikten me eerst wat af, maar nu ik het spel ken, ben ik blij dat ik deze parel niet heb gemist!"

Alice

Gunther

Consuela

Spelplezier

3

5

4

Uitdaging

3

3

2

Moeilijkheidsgraad

2

1

2

Spelduur

4

5

4

Geluksfactor

3

2

5


Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

The Little Mermaid in de cinema vanaf 24 mei

De première van The Little Mermaid staat bijna om de hoek. Eén van de bekendste Disney verhalen, geregisseerd [...]

10/03/2023

Antwerpse studenten gaan zorgzaam van deur tot deur

Het project Zorgzame Straten en de studenten van het graduaat Maatschappelijk Werk van Thomas More werken [...]

10/03/2023

Eerste studentenleven-expo georganiseerd in Antwerpen

Laatstejaarsstudenten van het secundair hebben binnenkort een zware opdracht: op zoek naar een nieuwe [...]

09/03/2023

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84