Image
28/04/2023

Op Erasmus in Wenen

Reizen kleurt je jeugd én je studententijd. Vraag dat maar aan Tim Albrecht, die ging studeren in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Via vijf foto's blikt hij terug op deze onvergetelijke ervaring.


Voornaam: Tim

Leeftijd: 23 jaar

Studies: Journalistiek

Verblijfplaats: Wenen, Oostenrijk

"Na een mooie wandeling naar boven, beland je op enkele kilometers van Wenen in natuur die doet denken aan Zuid-Frankrijk of Toscane. Met de zon, een zachte oktobertemperatuur en een zweterig rugje was dit een geslaagde dag."

"Het uitzicht vanaf het hoogste punt in Wenen is de moeite waard, al is het jammer genoeg niet toegankelijk in de winter. Eerst een kleine berg omhoog en daarna nog een oud torentje. Resultaat: een 360-gradenuitzicht over Wenen en omstreken. "

"Als je over Wenen praat, moet je verplicht even stilstaan bij de architectuur. Overal in de stad vind je grootse gebouwen. Ze nemen je mee naar vroeger en verwonderen je elke dag. De Karlskirche is daar een voorbeeld van. Indrukwekkend gewoon."

"Wijnvelden in Wenen? Kan dat? Zeker wel! Net naast de Oostenrijkse hoofdstad liggen enorme wijnvelden. De Grüner Veltliner wordt er gemaakt. Een heerlijke witte wijn en nog goedkoop ook!"

"Nog een belangrijke om in de schijnwerper te zetten: de vele musea. Wenen heeft een groot aanbod van cultuur. Opera, concerten en musea, je hebt het allemaal. Al kan het wel wat prijzig zijn, zeker voor een student. Toch blijft het een aanrader als je de culturele kant wat wil ontdekken."

Tekst: Alice Seghers


Comment

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84