Image
15/05/2023

De studententijd van Lauren Versnick

"Mijn ouders waren allebei zelfstandige, en daarom wilden ze wat zekerheid boetseren binnen het gezin. Ik mocht van hen alles doen wat ik wou, maar ze hadden liefst dat ik eerst een diploma haalde. Dan was ik veilig volgens hen. Daarna mochten de zotte dingen komen. (lacht)


Ik heb toen gewoon gekeken waar ik goed in was in het secundair. Economie was mijn beste vak, dus Handelswetenschappen leek me wel geschikt. De richting was voldoende breed, maar aangezien ik toen al wist dat ik later graag iets als zelfstandige wou doen, liefst als actrice, leek het me handig om eerst de zakelijke kant te leren kennen."

Van Gent naar Brussel

"Ik heb mijn secundair in Gent doorgebracht, maar die stad voelde op den duur heel klein. Ik kon in Gent geen hoek omdraaien of ik kwam iemand tegen die ik kende. Eigenlijk wou ik eerst graag een jaar naar het buitenland, maar ik had schrik dat ik niet meer aan studeren zou toekomen als ik van de vrijheid had geproefd. Ik heb mijn opleiding dan maar in het Engels gevolgd, dat leek ook een beetje exotisch. (lacht) Dat was de HUB in Brussel. Tegenwoordig heet die school Odisee. Brussel is leuk, divers, bruisend... Ik vond het fijn om te kunnen opgaan in de anonimiteit van de grootstad. Mijn studie is trouwens goed gelukt: ik ben afgestudeerd met grote onderscheiding."

Van Brussel naar Los Angeles

"Ik had een diploma Handelswetenschappen, maar mijn droom was nog altijd actrice worden. In principe had ik me in België of Nederland kunnen inschrijven voor een theateropleiding van drie of vier jaar, maar ik woonde ondertussen alleen en was dankzij mijn modellenwerk gewend aan financiële onafhankelijkheid, iets wat ik niet graag wou afgeven... Toen heb ik een korte, maar kwalitatieve acteursopleiding gevonden in Los Angeles. En dat is de juiste keuze gebleken."

Ga voor je dromen

"Je moet altijd gaan voor je dromen. Dat maakt het leven boeiend. Maar je hebt tijd. Het leven is geen sprint, maar een marathon. Misschien was ik als achttienjarige nog niet klaar om actrice te worden. De studies Handelswetenschappen hebben mijn verantwoordelijkheidsgevoel aangescherpt. Ik ben er volwassener door geworden. Acteren ziet er allemaal heel glamour uit, maar het is wel een job. Er wordt wel iets van jou verwacht. Als de hoofdrolspeler niet presteert of functioneert, stort heel het kaartenhuis in mekaar. Dat is een verantwoordelijkheid waarvan ik blij ben dat ze pas op iets latere leeftijd op mijn pad is gekomen."

Tekst: Herbert De Paepe

Foto: Toon Aerts - Streamz


Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIAL



Poll

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Antwerpse studenten gaan zorgzaam van deur tot deur

Het project Zorgzame Straten en de studenten van het graduaat Maatschappelijk Werk van Thomas More werken [...]

10/03/2023

Eerste studentenleven-expo georganiseerd in Antwerpen

Laatstejaarsstudenten van het secundair hebben binnenkort een zware opdracht: op zoek naar een nieuwe [...]

09/03/2023

Aan de VUB studeren meer dan 5000 buitenlandse studenten

Tijdens het academiejaar 2021-2022 studeerden welgeteld 5129 buitenlandse studenten aan de Vrije Universiteit [...]

09/03/2023

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84