Street food by WOLF: Good Life Bowl (by Poke Club)
De Brusselse foodmarket WOLF, in een imposant voormalig bankgebouw in het centrum van de stad, trekt sinds zijn opening foodies van over ter wereld aan. GUIDO mocht grasduinen in de toprecepten van de WOLF-chefs.
Ingrediënten voor 2 bowls:
- 150 g rijst
- 24 cl water
- 2 cl rijstazijn
- 1 grote snuif zout
- 1 el suiker
- 150 g verse zalm
- 1 el sojasaus
- 1 el sesamolie
- 2 wortelen, geraspt
- 80 g mango
- 60 g rode kool
- 80 g baby-uitjes
- 100 g mayonaise
- 5 ml srirachasaus
- 2 g furikake
- koriander
Bereiding:
1. Spoel de rijst meerdere malen in schoon water om het zetmeel in de korrels te verwijderen. Meng de azijn, het zout en de suiker. Roer het mengsel voorzichtig door de rijst. Kook de rijst en laat afkoelen op een koud bord of een pan.
2. Snijd de zalm in blokjes en meng met de sojasaus en sesamolie. Dek af en zet 30 minuten in de koelkast.
3. Was de groenten, schil de wortelen en rasp ze. Snijd de lente-uitjes in kleine stukjes en de rode kool in dunne reepjes. Marineer de rode kool een uur in de rijstazijn. Snijd de mango in kleine blokjes.
4. Meng de mayonaise met de srirachasaus.
5. Leg de rijst op de bodem van een soepbord, voeg de zalm in het midden toe en schik er de verschillende vruchten en groenten omheen, elk afzonderlijk. Besprenkel met de mayonaise-srirachasaus en bestrooi met verse koriandervlokken en furikake.
TIP VAN DE CHEF
Furikake is een typische smaakmaker uit de Japanse keuken, gemaakt van sesam, gehakte kelp en gedroogde vis. Furikake is te vinden in elke Japanse kruidenierswinkel. Kinderen en tieners zijn er dol op, maar omdat het suiker en natriumglutamaat bevat, is het beter niet te veel te gebruiken.