Image
04/09/2023

Milo Meskens: "Ik heb tot mijn 23ste geen druppel alcohol gedronken."

Acht jaar nadat hij finalist werd van De Nieuwe Lichting en vijf jaar na zijn debuutplaat Contrast pakt Milo Meskens uit met Quarter Life Crisis, een album met vijftien gevoelige songs vol rock, blues en soul. En gitaar natuurlijk, iets waar snarenvirtuoos Milo nog voor heeft gestudeerd, al was dat wellicht niet meer nodig...


GUIDO: Jij hebt gitaar gestudeerd aan het Conservatorium in Gent, maar je hebt die studie niet afgewerkt?

Milo: Klopt. Het komt erop neer dat ik aan het studeren was voor wat ik eigenlijk al deed. Ik heb drie jaar aan het Conservatorium gezeten, maar de laatste twee jaar moest ik die studie combineren met mijn carrière en was ik maar een halve student meer. Op den duur werd de combinatie onmogelijk. Mijn studie nam tijd in beslag die ik nodig had om te groeien in mijn carrière, dus dan ben ik er maar mee gestopt. Ik had eigenlijk al bereikt waarvoor ik aan het studeren was, wat stilaan een absurde situatie werd.

GUIDO: Hoe kijk je terug op de beslissing om je studies stop te zetten?

Milo: De beste beslissing van mijn leven. Oké, ik heb geen diploma, dus het is muziek of rekken vullen. Dat zorgt voor druk, maar ik functioneer vrij goed onder druk. Het geeft me een drive om te blijven gaan voor mijn muziek.

GUIDO: Heb je van het studentenleven kunnen genieten?

Milo: Toen mijn medestudenten aan het fuiven waren, zat ik tot vijf uur 's ochtends in de studio, maar ik heb die feestjes later ruimschoots ingehaald. Voor mij was dat de juiste volgorde. Doordat ik gefocust was op mijn carrière en er zoveel voor wou doen, ben ik eigenlijk pas beginnen uitgaan toen mijn studententijd al voorbij was, toen ik een jaar of drieëntwintig was. Pas nadat ik mezelf had bewezen, heb ik mezelf toegelaten om de teugels te vieren en op café te gaan. Ik had zelfs nog nooit een druppel alcohol gedronken! Ik ben er vanaf dan wel stevig ingevlogen: ondertussen heb ik thuis een whiskycollectie van veertig flessen. (lacht)

Tekst: Herbert De Paepe

Foto: Damon De Backer


Comment

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84