Image
31/08/2023

Gezond blijven eten als student: zo pak je dat aan!

Het nieuwe studiejaar gaat bijna weer van start. Dat betekent voor veel studenten dat ze binnenkort weer op kot gaan. Spannend. Tegelijkertijd ook heel belangrijk om goed voor jezelf te blijven zorgen. Gezond eten als student blijkt in de praktijk echter nogal de nodige moeilijkheden teweeg te brengen. Niet alleen zit je met een beperkt budget, ook ontbreekt het vaak aan de tijd en middelen om uitgebreid in de keuken te kunnen staan. Gelukkig hoeft dit niet te betekenen dat je de ongezonde toer moet bewandelen. Er zijn verschillende manieren waarop je ook als student gewoon nog gezond kunt blijven eten. Hieronder geven we enkele tips. 


Investeer in gezonde kant-en-klare maaltijden 


Denken we aan kant-en-klare maaltijden, dan denken we niet direct aan gezond. De meeste maaltijden uit de supermarkten bevatten overmatig veel vetten en suikers en zijn rijk aan calorieën. Om over de hoeveelheid zout en kunstmatige toevoegingen nog maar te zwijgen. Toch zijn ze soms wel erg handig op dagen dat je niet aan koken toekomt. Doe je lijf echter een plezier en kies voor gezonde kant-en-klare maaltijden. Bijvoorbeeld via een maaltijdplan van factormeals. Op die manier geniet je van makkelijke en gezonde maaltijden die je gewoon thuis kunt opwarmen. Dat is de investering dubbel en dwars waard. 

Maak afspraken met huisgenoten 

Meestal woon je met meerdere studenten in hetzelfde gebouw. Het is verstandig om met hen afspraken te maken over het eten. Maak bijvoorbeeld een rooster met wie wat en wanneer kookt. Probeer dit zo veel mogelijk te rouleren. Op die manier weet je zeker dat er altijd iets gezonds gekookt wordt en scheelt het jullie allemaal zowel tijd als geld. 

Is er weinig tijd om iedereen apart boodschappen te laten doen? Kom dan wekelijks eens bijeen, bespreek wat er gegeten gaat worden en welke boodschappen er gehaald moeten worden. Geef allemaal hetzelfde bedrag en verzamel dit in een ‘huishoudpot’. Hier kunnen vervolgens de boodschappen van worden gehaald. 

Wacht tot vlak voor sluitingstijd 


Heb je verse producten nodig? Dan is het slim om tot vlak voor sluitingstijd te wachten met deze te halen. Op dat moment willen supermarkten producten met een korte houdbaarheidsdatum afprijzen. Ook op de markt vind je dan vaak versproducten die tegen een gereduceerde prijs worden verkocht. Deze producten kunnen nog gemakkelijk dezelfde dag gegeten worden of zelfs nog enkele dagen worden bewaard. Het loont dan ook zeker om hierop te wachten. 

Ontdek budgetrecepten 

In de huidige tijden moet bijna iedereen het met minder geld doen. Daardoor zien we ook de populariteit van zogenaamde budgetrecepten toenemen. Deze kom je werkelijk overal tegen. Op internet, maar ook in kookboeken, kranten en misschien zelfs bij de plaatselijke supermarkt. Probeer hier echt eens op te letten en maak gebruik van de verschillende recepten. Vaak blijf je hiermee onder de twee à drie euro per persoon, per maaltijd. Dat scheelt een heleboel geld. Zo wordt gezond eten als student kinderspel


Comment

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84