Image
30/09/2023

GUIDO's studentenpanel test het gezelschapsspel 'Champions'

Femke, Gunther en Consuela zijn dol op gezelschapsspellen. Zij vormen GUIDO's studentenpanel en hebben voor ons het spel Champions getest.


Wat is Champions?

"Schat je vrienden in en word de nieuwe kampioen," zegt Gunther. "Aan het begin worden 8 kandidaten (personages die iedereen moet kennen) klaargelegd in een bracket. Voor elke battle wordt een statement opengedraaid, en het is aan de spelers om te beslissen welk van de 2 personages zou winnen." Femke onderbreekt hem: "Weet je dat daar een naam voor bestaat? Bracketology!"

Wat vind je van de opbouw en spelervaring?

"Het leuke is dat je de resultaten van elke battle op voorhand moet proberen te voorspelen," zegt Consuela. "Ik hou wel van een gokje." Gunther is niet akkoord: "Ik niet, want ik moet eerlijk bekennen dat ik dit niet echt een spel vind. Het is eerder een leuke opener om sfeer te brengen." Femke zegt: "Speel de volgende keer eens met 8, dat is leuker."

Zijn de spelregels moeilijk?

"Absoluut niet," vindt Gunther, en de dames vinden dat ook. "Wie het best gokt, die wint," verduidelijkt Consuela. Gunther: "Nadien kan je nog wat napraten waarom je voor personage X koos in plaats van Y, maar daar zit weinig diepgang in."

Ziet Champions er mooi uit?

Femke vindt van wel: "Ik word spontaan vrolijk van de doos en de inhoud. De personages zijn geestig." Gunther pikt in: "Het is goed dat die voorbeeldkarakters er zijn, zo gaat het wat vlotter bij spelers met minder fantasie." Consuela bekent: "Ik vind die afwasbare stiftjes zo leuk."

Zit de spelduur goed?

Consuela heeft al eerder laten weten dat ze niet houdt van lange spellen, dus Champions is ideaal: "Een dikke vijf minuten per spel is perfect voor mij." Gunther nuanceert: "Afhankelijk van de battle-nabespreking kan het spel toch tien minuten duren. Speelt heel vlot."

Zal je Champions nog opnieuw spelen?

Femke is dat zeker van plan: "Het is een leuke ijsbreker om nieuwe vrienden te maken in het nieuwe academiejaar. "Inderdaad," geeft Gunther toe, "als ijsbreker op een eerste kotfeestje is Champions wel geschikt." Consuela heeft dat zelfs al uitgeprobeerd: "We hadden cocktails gemaakt op kot, en in combinatie met de absurde voorspellingen in Champions hebben we heel wat afgelachen."

Zou je Champions zelf kopen?

Femke en Consuela zouden dat wel overwegen. "Kort, creatief en humoristisch, dat is een spel voor ons." Gunther overweegt geen aankoop. "Ik vul liever volgend jaar de brackets in van het EK Voetbal dan die van Champions," knort hij.

Femke

Gunther

Consuela

Spelplezier

4

2

5

Uitdaging

2

1

3

Moeilijkheidsgraad

2

1

3

Spelduur

5

5

4

Geluksfactor

5

3

4


Comment

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84